fbpx

4 appartementen E60 door beschaduwing

Nov 2014

Voor de berekening van deze vier appartementen werd specifiek gevraagd om geen speciale technieken te gebruiken zodat de kosten beperkt kunnen blijven. Na ingave in de software bleek dat er heel wat oververhitting was.

 4 appartementen beschaduwing 3Dappartementen beschaduwing plan

 

Beschaduwing en technieken

Als eerste punt werd de oververhitting aangepakt door ingave van de beschaduwing van naburige gebouwen op deze vier appartementen. Per raam wordt een horizonhoek, verticale overstekhoek, linker- en rechter overstekhoek ingegeven. Dit gaat vrij vlot door middel van de 3D tekening.

Enkel de beschaduwing ingeven was niet voldoende. Na contact met de klant zag hij het haalbaar om een C+ ventilatiesysteem te plaatsen in plaats van een gewoon C-systeem. Op deze manier viel het behaalde E-peil reeds binnen de normen.

 

1.0 glas als redding

Het enige probleem was de oververhitting. Dit werd uiteindelijk opgelost – zonder meerkost voor de klant – door dubbel glas met een U-waarde van 1.0 W/m²K en een zonnetoetredingsfactor ZTA (of g-waarde) van 0.5 te plaatsen. Op deze manier bekomt men zonder blowerdoortest of specifieke technieken volgende resultaten:

4 app resultaten software beschaduwing

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be