fbpx

10 appartementen in stadscentrum Gent

Oct 2014

Ongeveer de helft van onze EPB studies bestaan uit appartementen. Per appartement kunnen er sterk verschillende waardes bekomen worden. Dit wordt grotendeels bepaald door de compactheid en de oververhitting. Het is om deze reden ook niet altijd aangewezen om voor de volledige blok dezelfde adviezen te geven.

 

10 appartementen in stadscentrum

10 appartementen EPB 10 appartementen EPB 3D

Voor deze appartementen was het ingeven van de beschaduwing een enorm werk. Het resultaat hiervan was een E-peil verlaging van gemiddeld 5 punten per appartement. Dit heeft er verder ook voor gezorgd dat het risico op oververhitting in geen enkel appartement boven de norm lag. Verder werd er een centrale afzuigunit – op gelijkstroom – geplaatst op het dak en werden alle debieten gemeten en geregeld. Het voordeel van deze meting is dat er een correctiefactor mag worden toegepast na het voorleggen van het meetrapport. Hierdoor zakt het E-peil verder met ongeveer 3 punten per appartement.

 

Luchtdichtheid

Twee appartementen voldeden na volledige doorrekening van het project net niet aan de norm. Een blowerdoortest werd geadviseerd. De bouwheer koos ervoor om alle appartementen te testen. Normaal gezien is de invloed van een blowerdoortest niet zo groot in een appartement. Alle appartementen waren echter zeer luchtdicht wat zich ook positief in de resultaten van het E-peil heeft vertaald.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be