fbpx

Laat uw woning controleren op asbest met de Asbestdokter

Feb 2019

Hoewel het verwijderen van asbest in Vlaanderen nog steeds niet verplicht is, wordt toch aangeraden om alle asbest in uw woning te laten verwijderen. Vanaf nu kan je gratis een controle op asbest laten uitvoeren in uw woning met behulp van de asbestdokter.

Asbest is nog steeds alom aanwezig

Tot in de jaren 1990 gebruikte men asbest veelvuldig als bouwmateriaal. Daardoor vinden we dit materiaal nog veel terug in woningen die voor 1990 gebouwd zijn. Nu is het echter verboden om dit materiaal te gebruiken of hergebruiken. Asbestvezels veroorzaken namelijk tal van asbestgerelateerde ziektes en kanker bij inademing. We raden dus sterk aan om (vooral niet-hechtgebonden) asbest op een veilige manier te laten verwijderen. Het herkennen van asbest is echter niet altijd eenvoudig. Hiervoor kan je vanaf nu hulp inroepen van de asbestdokter.

De asbestdokter

Voor het vaststellen en veilig verwijderen van asbest kun je nu beroep doen op de asbestdokter. Deze gaat als volgt te werk:

  • Gratis visuele inspectie van de woning of de werken
  • Opstellen van een offerte voor de verwijdering
  • Afbakenen van een veiligheidszone
  • Alle asbesthoudende materialen worden op een veilige manier verwijderd
  • Het asbestafval wordt op een correcte manier weggedragen en ingepakt

Indien je geïnteresseerd bent in asbestverwijdering in uw woning, dan kun je je aanmelden op deze website. Na invullen van het formulier komt de asbestdokter langs voor een gratis inspectie en krijgt u een vrijblijvende offerte.

Meer informatie omtrent bouwmaterialen en hun invloed op de energieprestaties van uw woning kan je terugvinden op onze website. Verder mag je ons steeds contacteren voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Afbeelding: https://www.parkeryoung.com/asbestos-abatement

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be