fbpx

E54 voor 5 Appartementen met handelruimte

Nov 2014

E54 haalbaar voor appartementen

Voor deze 5 appartementen met twee handelsruimtes had de bouwheer de voorkeur om geen hernieuwbare te plaatsen. Er moest dus worden voldaan aan een E-peil van 54 (10% regel). Eerst en vooral werd het gebouw in 3D uitegetekend zodat de verliesoppervlaktes makkelijk kunnen worden bepaald zonder dat er schildelen worden vergeten.

EPB E54 appartement met handelruimte

 

Isolatie appartementen

Op vlak van isolatie zitten er geen speciale zaken tussen. Er werd een dun vloerpakket voorzien met 5 cm isolatie, 10 cm PIR spouwisolatie, 12 cm PUR op het platte dak en 20 cm minerale wol in het hellende dak. Het buitenschrijnwerk heeft wel betere waarden. Hiervoor werd een goed isolerend profiel voorzien met glas met een U-waarde van 1.0 W/m²K en een G-waarde of zonnetoetredingsfactor van 0.49. Hierdoor is voor een aantal appartementen de oververhitting reeds in orde. Om de resterende appartementen binnen de toelaatbare eis te krijgen werd aangeraden om zoveel mogelijk kip-ramen te voorzien. Tot slot werd ook nog de beschaduwing voor ieder raam ingegeven.

 

Technieken

Er werd gewerkt op de klassieke manier, namelijk met een hoogrendementsketel op gas. Er werd per appartement een modulerende circulatiepomp en buitenvoeler voorzien. Om het E-peil nog lager te krijgen werd een verlaagd regime toegepast 65-55°C.

 

Ventilatie

Er werd een C+ systeem geplaatst met een reductiefactor van 0.65. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het E-peil onder de E54 blijft.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be