fbpx

Maak vanaf nu zelf uw EPB-berekening online via MijnEPB

Nov 2018

Vanaf 2006 moet voor elke grondige renovatie of nieuwbouw een EPB-berekening uitgevoerd worden. Tot op heden wordt dit enkel door erkende studiebureau’s uitgevoerd aan de hand van complexe software. Vanaf nu kun je echter zelf een EPB-simulatie doen en een schatting maken van het E-peil, K-peil en de energiekost. MijnEPB biedt hiervoor een vereenvoudigde versie van de software waarmee je snel en eenvoudig de berekening kan uitvoeren.

Vereenvoudigde EPB-berekening online

Vanaf nu kun je op de website van MijnEPB zelf een EPB-berekening uitvoeren voor jouw renovatie -of bouwproject. MijnEPB biedt hiervoor een vereenvoudigde versie van de software die je kunt terugvinden op deze link. Na het invullen van alle gegevens wordt een EPB-simulatie gemaakt. Je kunt dus op een snelle en eenvoudige manier een zeer goede schatting maken van het E-peil, S-peil en de kosten van energieverbruik per jaar. Net zoals in de complete software wordt er rekening gehouden met allerlei factoren die het E-peil kunnen beïnvloeden, zoals:

  • Opbouw van het gebouw
  • Isolatie
  • Beschaduwing en zonwering
  • Ramen
  • Verwarming, ventilatie en warm water
  • Hernieuwbare energie
  • Type verwarming

Naast de berekening van het E-peil kunnen ook andere zaken berekend worden, zoals de opbrengst van zonnepanelen, verwarmingskosten en kosten van warm water.

Goede benadering via online EPB berekening

Deze doe-het-zelf online EPB-berekening is gebaseerd op een licht vereenvoudigde berekeningsmethode en dient dus enkel als indicatie. De berekende waarden voor het E-peil, S-peil en energiekosten zijn dus niet exact. Ondanks de vereenvoudiging kunnen we wel garanderen dat het verschil op de exacte waardes van E-peil en S-peil nooit groter is dan 5%. De energiekosten kunnen meer afwijken aangezien dit vooral beïnvloed wordt door de leefgewoontes van de bewoners.

Ben je zelf bezig met een renovatie -of nieuwbouwproject? Ga dan naar deze link om zelf jouw EPB-berekening te maken!

MijnEPB is een professioneel studiebureau met gekwalificeerde en erkende EPB, veiligheids- en ventilatieverslaggevers. Neem gerust contact op met ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Wij garanderen je uitstekende kwaliteit voor een zeer interessante prijs.

 

Afbeelding: https://www.saveonenergy.com/energy-consumption/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be