fbpx

Luchtdichtheid

De EPB-regelgeving verstrengt aan een razendsnel tempo. Om te kunnen voldoen aan de steeds strengere S-peil eisen is het nodig om de gebouwschil beter te gaan isoleren, betere technieken te gebruiken en voldoende luchtdicht te bouwen. De luchtdichtheid heeft namelijk een enorme invloed op energieprestaties van je gebouw. Gemiddeld scoort een woning tussen de 3 en de 7 m³/u.m².

Luchtdichtheidsmaterialen

Ook al is de luchtdichtheidsproblematiek al lang gekend, er blijven zich steeds problemen voordoen bij het luchtdicht maken van een gebouw. Er is voor zover wij weten slechts één product dat breed toepasbaar is binnen een woning en dat is Omniguard (Blowerproof liquid brush). Deze firma kan garant staan voor het bepalen van een bepaalde luchtdichtheid (bvb maximaal 2 m³/u.m².

 

Luchtdichtheidsmeting (blowerdoortest)

Om de luchtdichtheid van een woning te bepalen wordt er steeds een luchtdichtheidstest uitgevoerd. Door het uitvoeren van deze test mag men ook de luchtdichtheid van de woning gaan opnemen in de EPB-software. Hieronder kan men enkele erkende bedrijven terugvinden die deze testen mogen komen uitvoeren:

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be