fbpx

Luchtdichtheid

De EPB-regelgeving verstrengt aan een razendsnel tempo. Om te kunnen voldoen aan de steeds strengere S-peil eisen is het nodig om de gebouwschil beter te gaan isoleren, betere technieken te gebruiken en voldoende luchtdicht te bouwen. De luchtdichtheid heeft namelijk een enorme invloed op energieprestaties van je gebouw. Bij pasiefhuizen wordt al veel aandacht besteedt aan de luchtdichtheid, hier halen ze al resultaten lager dan 1 m³/m².h. De technieken die gebruikt worden bij pasiefhuizen zouden moeten veralgemeend worden voor nieuwbouwprojecten.

Luchtdichtheidsmaterialen

Ook al is de luchtdichtheidsproblematiek al lang gekend, er blijven zich steeds problemen voordoen bij het luchtdicht maken van een gebouw. Om jullie op weg te helpen met het luchtdicht maken van je gebouw hebben we enkele materialen voor jullie opgezocht:

Luchtdichtheidsmeting (blowerdoortest)

Om de luchtdichtheid van een woning te bepalen wordt er steeds een luchtdichtheidstest uitgevoerd. Door het uitvoeren van deze test mag men ook de luchtdichtheid van de woning gaan opnemen in de EPB-software. Hieronder kan men enkele erkende bedrijven terugvinden die deze testen mogen komen uitvoeren:

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be