fbpx

Ventilatie

Om ervoor te zorgen dat ons comfort en onze gezondheid gegarandeerd wordt is het nodig om voldoende te gaan ventileren. Het doel van een ventilatiesysteem is hoofdzakelijk om vervuilde lucht (CO2, vochtigheid, geuren,…) af te voeren naar buiten toe en deze te vervangen door gezonde buitenlucht. Aan de hand van een ventilatiesysteem kan dit op  een gecontroleerde manier gebeuren. Er wordt namelijk net voldoende debiet voorzien om een goede luchtkwaliteit te verzekeren en ervoor te zorgen dat het energieverbruik beperkt blijft.

Ventilatiesysteem type D

Dit systeem werkt aan de hand van twee afzonderlijke ventilatoren, namelijk een voor toever en een voor afvoer. Doordat beide door het ventilatietoestel gaan is het mogelijk om aan warmterecuperatie te doen. We hebben hieronder een overzicht van verschillende bedrijven die dit type verkopen en eventueel kunnen plaatsen:

(Indien je hier graag ook had tussen gestaan, gelieve contact op te nemen met tom@mijnepb.be)

Ventilatiesysteem type C

Dit systeem werkt met één ventilator die enkel zorgt voor de afvoer van binnelucht. De toevoer van verse buitenlucht gebeurt aan de hand van ventilatieroosters. Doordat de toevoer en afvoerlucht niet door hetzelfde toestel gaan is het niet mogelijk om aan warmterecuperatie te doen. Hieronder een overzicht van verschillende bedrijven die dit type verkopen en eventueel kunnen plaatsen:

(Indien je hier graag ook had tussengestaan, gelieve contact op te nemen met tom@mijnepb.be)

Ventilatiemeting

De ventilatiemeting is een verplicht onderdeel van de ventilatieverslaggeving en dient als controle op het geplaatste systeem. Alle debieten moeten worden opgemeten door een erkende ventialtieverslaggever die dit op zijn beurt doorgeeft aan de EPB-verslaggever. Hieronder hebben we een overzicht van verschillende erkende ventilatieverslaggevers:

luchtdichtheidsmeting_Blent

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be