fbpx

Korting en premie op het KI voor energetische renovatie

Oct 2016

Premies en korting op het KI voor energetische renovatie

Voor bouwvaanragen ingediend na 1 oktober 2016 kom je bij een energetische renovatie in aanmerking voor een korting op de onroerende voorheffing (KI). Afhankelijk van het behaalde peil kan je gedurende 5 jaar ofwel 50% ofwel 100% vrijstelling verwachten.

Lees hier hoe de regeling zit voor de korting op het KI bij nieuwbouw.

 

Wie krijgt de korting op het KI?

De maatregel is van toepassing op al wie voor minstens 75 % van de buitenschil van de woning isoleert. Hiertoe behoren de buitenmuren, de ramen en het dak. Wie het E-peil tot E90 verlaagt, krijgt 50 % korting op de onroerende voorheffing. Wie een E-peil van maximum E60 behaalt, krijgt een volledige vrijstelling.

Opgelet, de vloer behoort niet tot de schildelen die grenzen aan het buitenvolume. De bepaling van de 75% isolatie is dus niet afhankelijk of de vloer al dan niet wordt geïsoleerd. Dit staat op heel wat websites fout beschreven.

 

Premies voor verbouwing?

Je komt naast de korting op het KI ook nog in aanmerking voor de premies die geldig zijn bij verbouwingen. Dit zowel op federaal als gewestelijk niveau. Ook de gemeenten bieden vaak premies aan voor bepaalde zaken zoals zonneboilers, PV-panelen of dakisolatie.

 

Voor welke premies kom ik in aanmerking?

Voor welke premies komt u in aanmerking? Zoek het hier op.

MijnEPB epb premie-korting-op-het-ki-bij-energetische-renovatieBron afbeelding: www.tipsentricks.be

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be