fbpx

Nieuwbouw woning met zonneboiler

Oct 2014

Aan deze nieuwbouw woning werd gestart zonder dat men een duidelijk beeld had van welke technieken men wou plaatsen. Men wou zich laten leiden door de loodgieter maar de gemaakte voorstellen waren niet altijd voldoende om het beoogde E-peil te halen. Door ons werden er een aantal voorstellen gemaakt samen met de simulatie ervan.

 

Nieuwbouw technieken

Uiteindelijk heeft men gekozen om zowel een ventilatiesysteem D te plaatsen als een zonneboiler. Dit werd vooral gedaan zodat een blowerdoortest vermeden kon worden. De invloed van beiden was meer dan 10 E-peil punten.

EPB Nieuwbouw woning met zonneboiler 2 EPB nieuwbouw woning met zonneboiler 4

 

Koudebruggen

Naast de technieken van deze nieuwbouw moet uiteraard ook voldoende aandacht besteed worden aan de bouwknopen. Men vergat hier echter een isolerende steen te plaatsen op de vloerplaat zodat naast de koudebruggen van het dakraam, dorpels buitendeuren, dorpels poort, aansluiting poort rondom en het L-ijzer aan de achtergevel achtergevel er ook nog een koudebrug in rekening moest worden gebracht van 72 meter. De snelbouwsteen van het binnenspouwblad en de binnenmuren staan op de betonplaat. De invloed hiervan was niet te verwaarlozen. Men verloor namelijk 3 K-peil punten en 1 E-peil punt.

Koudebrug funderingsaanzet

 

Hierboven een tekening van deze bouwknoop met isolerende steen.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be