fbpx

Speel het online energiespel Energiewijs

Nov 2016

Speel het online energiespel Energiewijs

Het energiespel “Energiewijs” is een onlinecomputerspel dat kinderen wil sensibiliseren om energie te besparen, zowel door dagelijkse gewoontes te wijzigen als door duurzame investeringen te doen. Dit puzzelspel bestaat uit tien levels, voor woningen en scholen, die oplopend zijn in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bevat het twee actiemini-games.

Speel het energiespel Eigenwijs

Speel het hier: Energiewijs

 

Spelverloop – Beginnen spelen

De speler krijgt de opdracht om het energieverbruik van de woning te verminderen tot een minimum verbruik. Hiervoor heb je 365 dagen (365 seconden speelduur, namelijk een zestal minuten). Level 1 bevat een aantal spelinstructies die jou de basisfunctionaliteiten van het spel aanleren. Je kan tot drie sterren behalen, naargelang hoe energiezuinig je het huis krijgt. Als je één ster verdiend hebt, wordt het volgende level beschikbaar gemaakt. Je kan de eerste keer dus alleen beginnen te spelen in level 1. Je kan  verder spelen om meer sterren te behalen. Drie sterren is zo goed als helemaal energiezuinig. Vanaf één ster kan je een level eerder afsluiten door op de finishvlag bovenaan op het scherm te klikken. De resterende tijd wordt meegenomen in de berekening van de score. Sterren wegen uiteraard meer door dan resterende tijd.

 

Spelverloop – ingebouwde informatie en tips

Om de doelstelling van een level te behalen beschikt u over energiezuinigere varianten van toestellen, isolatie en installaties voor het opwekken van hernieuwbare energie (onderaan het scherm). Als u bij een bepaald toestel tips over energie sparen wil lezen, ga dan op het toestel staan en klik op de rechter muisknop om het vak met informatie te laten verschijnen. Klik ergens buiten het vak om het weer te laten verdwijnen.

 

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be