fbpx

Wat is een dauwpuntberekening?

Een dauwpuntberekening, ook wel condensatieberekening genoemd, is een technische analyse die mogelijk maakt om de condenspunten in een gebouw te bepalen. Het legt de plekken bloot waar de luchttemperatuur lager is dan het dauwpunt, wat kan leiden tot inwendige condensatie.

dauwpuntberekening condensberekening MijnEPB

De noodzaak van een dauwpuntberekening

Onze gebouwen worden steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gemaakt om energie te besparen. Dit heeft echter ook zijn keerzijde: onzorgvuldig geplaatste dampschermen, onvoldoende ventilatie en vasthouden van vochtigheid, waardoor inwendige condensatie kan ontstaan. Een nauwkeurige dauwpuntberekening is essentieel om deze problematiek te voorkomen en aan te pakken.

 

Dauwpuntberekening: Oplossing voor condens aan de binnenzijde

Een dauwpuntberekening maakt het niet alleen mogelijk om condensatieproblemen te identificeren, maar het stelt ons ook in staat om deze problemen op een gerichte wijze aan te pakken. Door exact te bepalen waar en waarom het probleem zich voordoet, kunnen we kosten-efficiënte oplossingen voorstellen.

 

Hoe berekent MijnEPB het dauwpunt?

Onze specialisten maken gebruik van geavanceerde software en technieken om uw dauwpuntberekening nauwkeurig te berekenen. Elk project krijgt een individuele benadering waarbij rekening wordt gehouden met de werkelijk bouwtechnische factoren zoals isolatie, verwarming, ventilatie en bouwmaterialen.

 

Praktijkvoorbeeld: dampscherm vergeten

Een architect vroeg of wij een condensatieberekening konden maken nadat de aannemer een dampscherm was vergeten. Door onze berekening konden we exact vaststellen of er condens kon optreden en hoe dit effectief opgelost kon worden. Doordat we het exacte probleem in kaart konden brengen was de oplossing vrij eenvoudig.

 

Dauwpuntberekening: Nuttig bij bouwen en renoveren

Dauwpuntberekening is van toepassing op zowel nieuwbouw als renovaties. In beide gevallen draagt het bij aan de effectieve regulatie van de vochtigheidsgraad in het gebouw, en dus aan het comfort van de bewoners.

 

MijnEPB: Uw partner voor dauwpuntberekening

Bij MijnEPB staat de klant centraal. We zetten onze expertise in om u te helpen bij het beheersen van vocht- en condensatieproblemen in uw gebouw. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor dauwpuntberekeningen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. We hebben een ervaren team dat klaarstaat voor u.

Kosten van de dauwpuntberekening

Een kwalitatieve dauwpuntberekening door MijnEPB kost tussen de 100€ en 150€ excl. BTW. Een kleine prijs voor maximale zekerheid en het voorkomen van potentiële vochtproblemen in uw bouwproject. Neem vandaag nog contact op om meer te weten te komen!

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be