fbpx

Ventiline

Ventiline is fabrikant van het gepatenteerd metalen luchtleidingsysteem voor ventilatie met name: ’Ventichape-Ventiflex’ alsook exclusief importeur van Orcon en Swentibold ventilatietoestellen.  Ventiline levert deze units van het type C en D in combinatie met ‘Ventichape-Ventiflex’ aan diverse groothandelaars in België.

UNITS

De units van Orcon en Swentibold zijn opgenomen in de EPBD-databank en gekeurd volgens EN308 waaruit blijkt dat men hoge thermische rendementen en lage opgenomen vermogens heeft die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing (E-peilpunten). Ventiline biedt toestellen voor zowel residentieel gebruik als utiliteit.

Om energiebesparend in te spelen op de regelgeving hebben de units volgende eigenschappen:

  • Een laag opgenomen vermogen
  • Een hoog thermisch rendement of warmteterugwinning bij de D-systemen waardoor men minder energie verbruikt
  • Een bypass die ervoor zorgt dat men in de warme zomernachten koelere toevoerlucht van buiten, rechtstreeks aanzuigt wat opwarming van de woning vertraagt
  • Vraaggestuurd ventileren is mogelijk door middel van vocht- en CO2-sensoren zodat men enkel op basis van de behoefte gaat ventileren. Hierdoor kan men een reductiefactor krijgen en E-peilpunten winnen. Eveneens bestaan er toestellen met dag- en nachtklepsturing. (HRC-350/450-Ventiflow)

C-systemen (0-480 m³/h)

MPV-10 w

(Orcon)

MVS-15P/R/RHB

(Orcon)

D-systemen (0-499 m³/h)

HRC-225-Ventiflow

(Orcon)

HRC-350/450-Ventiflow

(Orcon)

D-systemen (>1000 m³/h)

WTU03/04/06/09/11-DA-EC

(Orcon)

EuroAirKB 1200/3600BY (Swentibold)

Luchtleidingsysteem Ventichape 50mm-Ventiflex 63/70/90mm

Het luchtleidingsysteem is speciaal ontworpen om ventilatiekanalen esthetisch weg te werken in de chape/beton of in het vals plafond. Typerend aan het systeem is dat alle collectoren en het kanaal uit metaal vervaardigd zijn wat diverse voordelen heeft naar stabiliteit. Zo kan het systeem gemakkelijk de hoge belasting aan van gegoten of gestorte beton/chape. Gedurende de werkzaamheden kan men zondermeer op de onderdelen staan zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het systeem.

Verder zijn de collectoren en metalen kanalen corrosiebestendig behandeld en worden ze niet aangetast door de zuren in het beton. Bovendien zijn de metalen onderdelen chemisch bestendig en slagvast. Doordat de diverse collectoren voorzien zijn van luchtgeleiders worden de drukverliezen en turbulenties tot een minimum herleid wat ten goede komt van het geluid en het energieverbruik van het toestel. Het leidingsysteem is verkrijgbaar in 4 maten: flexibels van diam. 50/63/70/90mm.

 Ventiline heeft diverse testen voorhanden omtrent het luchtleidingsysteem ‘Ventichape/Ventiflex’:

  • Testen omtrent drukverliezen van de verschillende onderdelen die wijzen op een energievriendelijk systeem
  • Stabiliteitstesten: het systeem is getest op puntlast en verdeelde last
  • Akoestische testen waaruit blijkt dat het systeem een aanzienlijke demping heeft
  • Luchtdichtheidstesten: de onderdelen op zich behalen de hoogste luchtdichtheidsklasse met name ‘D’

Designventielen

Verder biedt Ventiline esthetische designventielen (eigen fabricaat).

Meer te weten komen over Ventiline en hun diensten? Neem vlug even een kijkje op hun website: https://www.ventiline.be/.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be