fbpx

EPB meergezinswoning met 4 appartementen

Oct 2014

Voordat gestart wordt aan de EPB berekening van deze meergezinswoning wordt op basis van de plannen een 3D tekening gemaakt zodat de verliesoppervlaktes makkelijk kunnen worden bepaald.

epb meergezinswoning

Hierbij worden verschillende kleurencodes toegepast. Groen is een aangrenzende verwarmde ruimte, blauw is een aangrenzende onverwarmde ruimte. Het dak heeft hier een bruine kleur gekregen om aan te tonen dat dit geen massiefbouw is maar bestaat uit houten spanten met isolatie ertussen. Dit laatste zorgt ervoor dat het dakappartement geen ‘halfzware’ constructie is maar een ‘matig zware’ constructie. De warmtecapaciteit van dit appartement is lager (hout en isolatie houden geen warmte vast) wat iets nadeliger is op vlak van oververhitting. Dit appartement beschikt echter over voldoende verliesoppervlak waardoor dit geen probleem vormt.

 

EPB Meergezinswoning

Voor de technieken werd een gaswandketel per appartement geplaatst met een centrale schouw tot in het dak van deze woning. Ook werd de koudebrug ter hoogte van de balkons ingegeven en doorgerekend. Dit leidt tot een verlies van 1 K-peil punt per appartement.

epb meergezinswoning doorsnede

Het voordeel van deze balkons is dat ze schaduw werpen op de glaspartij die zich er onder bevindt. Dit opnieuw in het voordeel van de oververhitting en het E-peil. Deze EPB meergezinswoning voldoet ruim aan de opgelegde eisen, hier moest dan ook geen blowerdoortest worden uitgevoerd.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be