fbpx

17 appartementen met feestzaal en café

Nov 2014

Dit project heeft op het gelijkvloers een feestzaal en een café. Op de drie verdiepen erboven zijn er 17 appartementen aanwezig. Voordat wordt gestart aan de berekening wordt het project eerst volledig in 3D uitgetekend.

17 Appartementen feestzaal 3D voor17 Appartementen feestzaal 3D schuin

 

Feestzaal en café

Voor de feestzaal en het café gelden er geen E-peil eisen. Enkel een K-peil eis en eisen voor ventilatie. De debieten zijn relatief hoog (4500 m³/uur lucht toevoer en 4500 m³/uur lucht afvoer). Hierbij moet vanaf het ontwerp rekening worden gehouden want er gaat heel wat plaats verloren door de grote luchtkanalen. Indien de feestzaal ook een rokersruimte zou bevatten dan verdubbelen de debieten bijna.

 

Vloerplaat

De vloerplaat op volle grond wordt in één stuk gegoten. Doordat deze zo groot is kan de isolatie worden beperkt tot 2 cm gespoten PUR. Deze kan zelfs volledig worden weggelaten indien de fundering wordt geïsoleerd (verticale randisolatie).

 

17 Appartementen

Bij het ontwerp van de appartementen werd rekening gehouden met de oververhitting. Nergens is zonnewerend glas nodig omdat er geen grote zuidelijke glasoppervlaktes zijn. De compactheid is groot door de relatief hoge plafonds. Dit zorgt ervoor dat het volume sneller stijgt dan het verliesoppervlak waardoor het E-peil zakt. Verder werd aandacht besteed aan de locatie van de ketel, deze staat dicht bij de verbruiker. De verlieslengtes zijn zeer beperkt. Alle appartementen halen vlot een E-peil van 70, het gemiddelde E-peil ligt op 65.

EPB 17 appartementen met feestzaal 17 Appartementen met feestzaal

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be