fbpx

Essentiële dakstudie stabiliteit voor zonnepanelen op uw woning

Mar 2023

Essentiële dakstudie stabiliteit voor zonnepanelen op uw woning

De groeiende populariteit van zonnepanelen bij huiseigenaren is onmiskenbaar en begrijpelijk. Zonnepanelen zijn namelijk een duurzame en kostenefficiënte manier om energie op te wekken. Echter, voordat u de overstap naar zonne-energie maakt, moet u rekening houden met de stabiliteit van uw dak. Een dakstudie, uitgevoerd door een betrouwbaar bouwkundig studiebureau zoals MijnEPB, is hierbij essentieel. In dit artikel bespreken we het belang van een dakstudie en wat MijnEPB voor u kan betekenen.

Zonnepanelen dakstudie studie stabiliteit woningen MijnEPB

Wat doen we bij een dakstudie?

Bij een dakstudie beoordelen onze ervaren ingenieurs de stabiliteit van uw dak om te bepalen of het geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. We houden rekening met de draagkracht van de dakconstructie, het gewicht van de zonnepanelen en de invloeden van externe factoren zoals wind- en sneeuwbelasting. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde software en technieken om een nauwkeurige analyse te garanderen.

 

Advies naar versterkingen

Naast het beoordelen van de huidige staat van uw dak, geven we ook advies over eventuele aanpassingen of versterkingen die nodig zijn om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw zonnepanelen te waarborgen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw zonne-installatie op een veilige en efficiënte manier kan functioneren, zonder risico’s voor u of uw woning.

 

Het belang van een studie stabiliteit voor uw dak

Het uitvoeren van een dakstudie is cruciaal om de veiligheid en duurzaamheid van uw zonnepanelen te waarborgen. Een onstabiel dak kan leiden tot problemen zoals doorbuiging, scheuren of zelfs instorten. Dit bezorgt niet alleen schade aan uw woning maar het kan zorgen voor gevaarlijke situaties voor de bewoners. Bovendien kan een onstabiel dak de prestaties en levensduur van uw zonnepanelen negatief beïnvloeden door bvb trilling of doorbuiging.

Door een professionele dakstudie uit te laten voeren, kunt u met vertrouwen investeren in zonnepanelen en genieten van de vele voordelen die ze bieden, zonder u zorgen te maken over de stabiliteit van uw dak.

 

Kies voor MijnEPB voor uw dakstudie

Als u overweegt om zonnepanelen op uw woning te installeren, is een dakstudie door MijnEPB de juiste keuze. Ons team van deskundige ingenieurs heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van stabiliteitsstudies en biedt u de zekerheid die u nodig heeft bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak. Met onze klantgerichte benadering en uitgebreide expertise, garanderen we een grondige en betrouwbare dakstudie die uw investering in zonne-energie ondersteunt.

 

Conclusie

Een dakstudie is een cruciale stap voor de installatie van zonnepanelen op uw woning. Het garandeert niet alleen de veiligheid van uw huis en gezin, maar zorgt er ook voor dat uw zonnepanelen optimaal presteren. Vertrouw op MijnEPB voor een professionele en betrouwbare dakstudie, en maak met een gerust hart de overstap naar zonne-energie.

 

Concreet, hoe pakken we een dakstudie aan?

Onze aanpak en timing:

 • U bezorgt ons info over het project (het correcte adres en eventueel plannen).
 • Wij bezorgen binnen de 48u onze offerte.
 • Wanneer u onze offerte goedkeurt, dan komen we langs binnen de 10 werkdagen.
 • Uiterlijk 10 dagen na ons bezoek ter plaatse ontvangt u onze stabiliteitsstudie.

Onze tarieven

 • Ja, die zijn scherp. We zijn immers gespecialiseerd in dit type studies en hebben een zeer performante workflow gecreëerd.

Ervaring met stabiliteitsstudies

 • Sinds 2009 maken we dergelijke studies op. Zo hebben we een ruime ervaring voor zowel kleine als grote gebouwen opgebouwd.
 • We berekenen maandelijks zo’n 150 dossiers.
 • Momenteel zijn we met een 50-tal (allen intern!). U belt en mailt met de persoon die de studie heeft opgemaakt. Persoonlijk contact en transparante communicatie vinden wij belangrijk.

Het verhaal van MijnEPB

Doen wat je graag doet! En dat is ook exact wat we doen.

We hebben de voorbije jaren sterk ingezet op stabiliteitsstudies en energiestudies. Ondertussen zijn we hier echte specialisten in geworden en hebben een gestroomlijnde interne workflow weten op te bouwen. Hierdoor kunnen we een efficiënte doorstroom van dossiers garanderen. We mikken dan ook steeds op langdurige samenwerkingen.

 

Waar staan we voor?

 • Aangenaam en persoonlijk contact
 • Efficiënte aanpak van de studie
 • Snel én correct de studie afleveren aan een scherpe prijs

Laat dat nu toevallig de zaken zijn die veel bouwheren en bouwvrouwen wensen (maar heel vaak niet krijgen). Uiterlijk binnen de 20 werkdagen na goedkeuring ontvangt u onze studie via mail. Ook op de persoonlijke pagina van uw project kan u alle relevante informatie raadplegen.

 

Neem contact op met ons

Via onze contactpagina kom je snel in contact met de correcte persoon voor jouw vragen rond een stabiliteitsstudie voor uw woning.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be