fbpx

MijnEPB voorziet de geschikte energieconsulent voor uw bouwproject

May 2019

Steeds meer mensen worden er zich van bewust dat energiezuinig en efficiënt bouwen en verbouwen noodzakelijk is. Sinds de invoering van de EPB-regelgeving moeten alle renovatie -en bouwprojecten voldoen aan bepaalde energieprestaties. Er zijn talloze mogelijkheden om meer energie-efficiënt te bouwen en groene energie te gebruiken. Toch vragen velen zich af wat nu de beste oplossing is voor hun project. Hiervoor kan je nu ook beroep doen op een energieconsulent.

De energieconsulent helpt je bij elke stap

Sinds januari 2006 moeten alle renovatie -en bouwprojecten rekening houden met de EPB-regelgeving en dus op vlak van energie en binnenklimaat voldoen aan bepaalde eisen. Het doel hiervan is om op termijn af te stappen van fossiele brandstoffen (aardgas, olie) en de CO2-uitstoot te verminderen. De wetgeving wordt ook steeds strenger, zodat woningen energiezuiniger worden en dus minder gaan uitstoten. Tegen 2021 moeten alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal zijn.

Zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, pelletkachels, …het zijn slechts enkele voorbeelden van alle mogelijke energiesystemen die je kan aanschaffen om energie-efficiënter te gaan verwarmen. Veel mensen zitten uiteindelijk met de vraag van wat nu de beste optie is voor hun bouwproject. Hiervoor kun je een energieconsulent raadplegen. De energieconsulent helpt je stap voor stap bij het plannen en uitvoeren van alle energetische aanpassingen. De energieconsulent is dus jouw ideale partner voor het streven naar een energiezuinige en efficiënte woning.

 

De EPB-verlaggever als energieconsulent

Bij elke energetische renovatie of bouwproject wordt verplicht een EPB-verslaggever aangesteld. Deze EPB-verslaggever kan ook worden ingeschakeld als energieconsulent.  MijnEPB is een professioneel studiebureau in Oost-Vlaanderen dat totaalpakketten aanbiedt van bouwkundige studies zoals EPB, veiligheidscoördinatie en stabiliteit. Ben je op zoek naar een energieconsulent of EPB-verslaggever met garantie op kwalitatieve dienstverlening voor een lage prijs? Neem dan snel een kijkje op onze website of contacteer ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://halcyonshades.com/blog/2014/12/24/hire-energy-consultant/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be