fbpx

Stabiliteitsstudie van daken voor zonnepanelen – Dakstudie

Oct 2022

Stabiliteitsstudie van daken voor zonnepanelen nodig?

Wist je dat wij heel actief zijn in het berekenen van daken waarop zonnepanelen (ook wel PV-panelen genoemd) worden geplaatst? We hebben hier de voorbije drie jaar hard op ingezet zodat we nu een zeer vlotte en economisch interessante workflow kunnen garanderen.

Neem direct contact op met de hoofdingenieur: Thijs@mijnepb.be – 0497 53 84 10

 

Aanpak dakstudie zonnepanelen

1. U contacteert ons met uw project

2. Binnen de 48u ontvangt u onze offerte

3. Binnen de 10 werkdagen komen we langs om alles op te meten

4. Binnen de 10 werkdagen na opmeting bezorgen we jou onze studie

Spoiler: we zijn vaak sneller dan hierboven.

 

Ervaring met dakstudies voor zonnepanelen

We doen al veel stabiliteitsstudies van daken voor zonnepanelen. Heel veel. Wekelijks gaat dit over een 10 à 15-tal studies die we opmaken. Dit wordt opgemaakt door ervaren ingenieurs want er is heel wat kennis nodig om een inschatting te maken van de huidige staat van de constructie. Ook de knooppunten tussen kolom en ligger worden nauwkeurig in beeld gebracht. Ons bureau telt een 50-tal medewerkers.

Ondertussen hebben we een duizendtal daken uitgerekend.

 

Wat indien het dak niet stevig genoeg is?

Dit gebeurt. Ook hier zijn we zeer creatief en denken mee hoe er toch zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst met een minimum aan ingrepen. Zo gebeurt het dat we sleutelen aan het legplan van de PV-installatie of dat we een bepaalde zone aanduiden die niet belast kan worden.

In andere gevallen doen we specifieke suggesties zoals het plaatsen van verstevigingen. Bij sterk aangetaste constructies (roest, betonrot, houtworm, …) brengen we in kaart wat er vervangen moet worden alvorens het dak belast kan worden met zonnepanelen.

Kortom: we komen met een oplossing (of meerdere oplossingen) zodat er toch zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het dak.

 

Dak industriebouw berekenen voor zonnepanelen

Het grootste deel van onze dakstudies gaat over grotere industriële daken. Dit zowel in staal, beton als gelamelleerd hout.

  • Stalen liggers met bvb Steeldeck
  • Stalen vakwerk
  • Betonnen balken
  • Houten gelamelleerde balken
  • Betonnen TT-profielen
  • Gewelven, predallen of ter plaatste gestorte betonplaat

Voorbeelden industriële gebouwen waarvoor dakstudie werd gemaakt

Studie stabiliteit Vakwerk - dakstudie zonnepanelen PVstabiliteitsstudie van Stalen liggers voor dakstudie PV-panelen zonnepanelenStalen liggers studie stabiliteit PV zonnepanelen dakstudieGelamelleerde houten liggers studie stabiliteit voor PV of zonne-panelenStabiliteitsstudie van Betonnen balken voor dakstudie PV zonnepanelenBetonnen balken met TT-profielen stabiliteitsstudie voor PV zonnepanelenStalen liggers dakstudie voor PV-panelen zonnepanelen

 

Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk

We beperken ons niet tot Vlaanderen, Brussel en Wallonië, ook in het zuiden van Nederland en het Noorden van Frankrijk maken we stabiliteitsstudies van daken voor zonnepanelen op. Alle projecten binnen een straal van 3 uur rijden vanaf Gent, Poperinge of Antwerpen kunnen we vlot bedienen.

 

Interesse in een samenwerking?

Wenst u zonnepanelen te plaatsen op uw gebouw(en) en u hebt nog een stabiliteitsstudie nodig van uw dak? Dan zit u goed bij ons. Bel rechtstreeks met de hoofdingenieur op 0497 53 84 10 of mail rechtstreeks naar de hoofdcalculator (thijs@mijnepb.be). Beiden kunnen jou helpen met een offerte. We helpen je heel graag verder!

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be