fbpx

Grafeen: mogelijke bron van eindeloze groene energie

Nov 2018

Grafeen: mogelijke bron van eindeloze groene energie

Wetenschappers hebben een nieuwe eigenschap van grafeen ontdekt die gebruikt zou kunnen worden als eindeloze bron van groene energie. Hoe dit precies in elkaar zit lees je verder in dit artikel.

Grafeen-groene-energie-MijnEPB

Wat is grafeen en hoe wordt dit als energiebron gebruikt?

Grafeen is een speciale vorm van koolstof. Hier zijn de koolstofdeeltjes in een zogenaamde honinggraatstructuur verdeeld en vormen zeer dunne tweedimensionele laagjes. Terwijl dit materiaal werd onderzocht voor zijn beweeglijkheid werd per toeval een nieuwe eigenschap ontdekt. In deze stof vinden er continu willekeurige trillingen en verdraaiingen plaats, zonder toevoeging van externe krachten. Wanneer aan elk uiteinde van zo’n grafeenlaagje een elektrode wordt bevestigd worden er kleine spanningsverschillen gemeten. Het grafeen produceert in feite elektrische energie. Wanneer vele laagjes op elkaar worden gelegd kunnen al deze kleine spanningsverschillen een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit opwekken.

Eindeloze bron van groene energie

Dankzij deze nieuwe ontdekking is grafeen een mogelijke eindeloze bron voor duurzame en propere energie. Dankzij de kleine afmetingen zou dit ook een uitstekende energievoorziening kunnen zijn in bio-implantaten. Momenteel wordt er volop onderzocht hoe dit in de praktijk kan worden gerealiseerd.

Ben je geïnteresseerd in dergelijke duurzame energiebronnen of heb je nog vragen over uw energieverbruik en hoe je hierop kunt besparen? Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie en contacteer ons voor vrijblijvend advies op maat.

Foto: https://inhabitat.com/newly-discovered-property-of-graphene-could-lead-to-infinite-clean-energy/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be