fbpx

  Renovatieadvies door de renovatieadviseur

  Dec 2016

  Renovatieadvies door de renovatieadviseur

  Het renovatieadvies dat binnenkort verplicht zal worden zal worden opgesplitst in twee types. Dit ambitieuze project wordt ingevoerd in het najaar van 2018 en zal verplicht worden in 2019.

  • EPC+ bij verkoop of verhuur van de woning
  • Renovatieadvies bij het verbouwen van een woning

  Renovatieadvies-door-de-renovatieadviseur

  EPC+ bij verkoop en verhuur

  Bij de verkoop of verhuur van een woning zullen de standaardaanbevelingen uit de klassieke EPC vervangen worden door maatregelen die genomen kunnen worden op lange termijn. Dit zal onder andere het advies bevatten naar investering, installaties en bouwtechnisch advies.

  • Omschrijving van de werken met investeringskost en terugverdientijd
  • Renovatiewaardigheid: bouwtechnische kwaliteit (oppervlakkig)

  Renovatieadvies bij verbouwing

  Het renovatieadvies bij een verbouwing is diepgaander dan bij een EPC+. Hierbij wordt een stappenplan met maatregelen voorgesteld voor de lange termijn. Dit renovatieadvies wordt opgemaakt specifiek afgestemd op de woning en de gebruiker. Ook hier zal het renovatieadvies onder andere informatie bevatten naar investering, installaties en bouwtechnisch advies.

  • Omschrijving van de werken met investeringskost en terugverdientijd
  • Renovatiewaardigheid: bouwtechnische kwaliteit (oppervlakkig)
  • Diepgaander dan EPC+ en afgestemd op de gebruiker

  Rekenmethodiek

  Om diepgaand advies te kunnen verlenen zal men zich moeten baseren op een aantal warmteverliesberekeningen en technische gegevens van de installaties. Momenteel is nog niet gekend hoe men dit zal implementeren. Vermoedelijk zal dit gebeuren via ofwel een uitgebreid EPC dossier ofwel via de EPB rekensoftware. Wel is reeds gekend dat voor beide types eenzelfde platform zal worden gebruikt.

   

  Woningpas

  De gegevens die zo verzameld worden kaderen binnen het groter geheel van de woningpas. Het is dan ook logisch dat de adviezen die worden gegeven mee worden opgenomen in de woningpas.

  Lees hier meer over de inhoud van de woningpas.

  Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

  Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be