fbpx

Waarop moet ik letten bij het vervangen van mijn CV-ketel?

Oct 2019

Een CV-ketel gaat na bepaalde tijd minder goed werken en kan tot 20 euro per maand extra energiekosten met zich meebrengen. Het is dus belangrijk om tijdig uw CV-ketel te vervangen. Naast deze geldbesparing zijn er trouwens nog veel andere voordelen aan deze vervanging. Het is echter wel belangrijk om met enkele belangrijke aspecten rekening te houden.

Wanneer is mijn CV-ketel aan vervanging toe en hoeveel kost dit?

Een CV-ketel is gemiddeld na 13 jaar aan vervanging toe. Deze vervanging brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast het besparen op energie (honderden euro’s per jaar!) verhoogt de woningwaarde en kom je er meestal goedkoper van af dan bij een reparatie. Hierbij kun je kiezen tussen een mazoutketel en een condensatieketel die werkt op aardgas. Om te weten welk type het best bij jou past contacteer je best een CV-ketelspecialist. De keuze van het type ketel zal uiteindelijk ook de prijs bepalen, samen met de demontagekosten van het oude toestel. Het overstappen naar een mazoutketel kost tussen 3700 en 8700 euro (98% rendement). Een gascondenstatieketel kost tussen 1950 en 4700 euro en heeft een rendement van 107%.

Waarop moet ik zeker letten?

  • Zorg dat de ketel het gepaste vermogen heeft
  • Installeer een weersafhankelijke besturing
  • Reinig de leidingen na demontage en zorg dat deze zuurstofvrij zijn bij installatie
  • Zorg dat de ketel naar behoren werkt met verschillende types gas
  • Zorg dat de rookgasafvoer aangepast wordt en kijk voor voldoende verluchting
  • Bij overschakeling naar lage-temperatuursysteem: zorg dat warmte-afgiftesysteem geschikt is om te verwarmen op lage temperatuur (vloerverwarming, wandverwarming, radiatoren, …)

Bij MijnEPB kun je steeds terecht voor meer advies omtrent energetische installaties en hoe je op energie kunt besparen. Verder bieden wij ook EPB -en ventilatieverslaggeving aan voor een zeer voordelige prijs. Neem gerust een kijkje op onze website of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: http://www.dewoontrends.nl/wanneer-is-tijd-om-cv-ketel-kijken/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be