fbpx

  Win EPB-punten door uw ventilatievermogen op te meten

  Dec 2018

  Win EPB-punten door uw ventilatievermogen op te meten

  Bij grote verbouwingen en nieuwbouw is men verplicht om ventilatie te laten installeren. Deze wordt echter vaak overgedimensioneerd waardoor ze in feite minder verbruikt dan vermeld wordt in de EPB-databand. Door het correct opmeten van het ventilatievermogen kun je dus enkele E-peilpunten winnen.

  ventilatievermogen-MijnEPB

  Ventilatievermogen opmeten aangeraden maar niet verplicht

  Normaalgezien wordt een ventilatiesysteem altijd lichtjes overgedimensioneerd. Hierdoor verbruikt de ventilator dus minder dan wat vooraf werd berekend. Je zal dus zelden een ventilatie-unit vinden die exact het ontwerpdebiet levert. Door uw ventilatievermogen exact te bepalen kun je dus vrij snel enkele E-peilpunten winnen. Bovendien is het meten van het exacte vermogen een cruciale stap om uw ventilatiesysteem optimaal af te stellen.

  Het ventilatorvermogen laten opmeten is niet verplicht. Eén van de redenen hiervoor is het feit dat dit niet altijd op een veilige manier kan gebeuren. Er zijn ook specifieke eisen opgelegd voor de vermogensmeters die men mag gebruiken in het kader van de EPB-verslaggeving.

  Zoek naar een geschikt meettoestel

  Natuurlijk is het belangrijk om bij zo’n vermogensmeting gebruik te maken van een geschikt toestel. Als EPB-verslaggever moet er op letten dat uit de specificaties van het toestel blijkt dat deze voldoet aan de specifieke eisen. Verder moet er ook op een veilige manier gewerkt kunnen worden. Meer informatie over het veilig en correct opmeten van uw ventilatievermogen vind je hier.

  Ben je geïnteresseerd in het opmeten van uw ventilatievermogen of ben je op zoek naar een geschikte EPB-verslaggever? Neem snel een kijkje op onze website (www.mijnepb.be) voor meer informatie. Neem gerust contact op met ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

  Foto: https://www.amazon.com/HWLHT900-Honeywell-Super-Three-Speed-High-Performance/dp/B001VEJFT6

  Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

  Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be