Horizontale warmtewisselaar zorgt voor natuurlijke aardwarmte

Aug 2019

Horizontale warmtewisselaar

Elke dag stappen we op een onuitputtelijke bron van energie. Namelijk, de warmte die in de bodem van onze tuinen, terrassen en opritten zit. Het plaatsen van een horizontale warmtewisselaar in de bodem in combinatie met een warmtepomp maakt deze warmte eenvoudig en gratis beschikbaar voor je verwarming en warm water.

Horizontale warmtewisselaar warmtepomp voor woningen

Uw energiecentrale op 1,5 meter diepte

De horizontale warmtewisselaar zit op 1,5 meter diepte in de grond. Deze grondlagen worden al van vroeg in de lente opgewarmd door de zon. In tegenstelling tot het verticaal systeem regenereert het volledig. Er is dus geen verlies aan vermogen over de jaren heen.

 

Optimaal comfort

Verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Moderne woningen zijn zeer goed geïsoleerd en riskeren zeer warm te worden in de zomer. Geen probleem, de passieve koeling voert de overtollige warmte weg uit je woning en steekt ze in de bodem. De volgende winter pomp je deze gewoon terug op om je woning aangenaam warm te maken op koude dagen. 

 

Goedkoper en compacter

De horizontale warmtewisselaar is door zijn ontwerp en installatie 30% goedkoper dan de verticale warmtewisselaar. Dat maakt het geheel van de geothermische warmtepomp een pak toegankelijker. De richtprijzen voor een warmtewisselaar voor doorsnee woningen zijn 5000 tot 7000 Euro.

De totale oppervlakte die nodig is bedraagt ongeveer één derde van de oppervlakte van de woning. Reken dus op 50 à 120 vierkante meter, afhankelijk van de grootte van je woning. Het is bovendien geen verloren ruimte, boven de horizontale warmtewisselaar kan gewoon gras, een terras, een oprit of een speeltuin voor de kindjes komen. 

 

Eenvoudige installatie

De installatie van de warmtewisselaar gebeurt in sleuven van 5 meter lang en 75 cm breed. Deze sleuven kunnen worden getrokken tijdens de funderingswerken zodat ze met een verwaarloosbare extra kost aangelegd kunnen worden. 

Doordat de collector zelf een prefab materiaal is kan deze snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. 

De sleuven met collector worden vervolgens terug opgevuld en alles wordt aangesloten op de warmtepomp en is klaar voor gebruik!

 

100% milieuvriendelijk

De collector is ontworpen volgens Cradle to Cradle principe. De horizontale collector is dus 100% recycleerbaar. Hij kan eenvoudig leeggelaten worden, verwijderd en kan daarna zelfs opnieuw verwerkt worden op nieuwe producten uit te maken.

 

Meer informatie over een horizontale warmtewisselaar gewenst?

Laat hieronder je gegevens en en het MijnEPB team neemt contact op om je meer informatie te bezorgen.

Opmerking schrijven


Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be