fbpx

Woningpas wordt uitgebreid naar woningpas light

Nov 2018

In het kader van het renovatiepact 2050 voerde men begin 2018 de woningpas in. De woningpas is een digitaal platform waarop alle documenten van een woning beschikbaar zijn voor de eigenaar. Deze identiteitskaart van uw woning wordt nu echter uitgebreid naar de woningpas light. De bedoeling is om uw woningpas beschikbaar te kunnen stellen aan meerdere bevoegde personen. Uiteindelijk kan je nu ook zelf relevante informatie toevoegen.

Woningpas light zorgt voor een continue update

In het voorjaar van 2018 werd de woningpas tot leven geroepen. Met dit digitaal platform kan de eigenaar van een woning (en later de koper of huurder) alle documenten raadplegen die aan de woning verbonden zijn. In 1 oogopslag kan de betrokkene alle nodige documenten voor verkoop, verhuur of verbouwing raadplegen. Een gedetailleerde inhoud van dit digitaal paspoort vind je hier.

Tot nu toe kon enkel de eigenaar toegang krijgen tot dit platform. Daarenboven bevatte dit enkel informatie over de woning die door de overheid gekend was. Men wil dit nu uitbreiden naar een versie waarin ook andere betrokkenen toegang krijgen tot de woningpas en waarin je zelf informatie kunt toevoegen. De woningpas light dient dus eigenlijk als een continue update van de woningpas. Je kan nu zelf ook relevante bijkomende informatie toevoegen . Voorbeelden hiervan zijn de historiek van vergunningen, keuringen van verwarming en EPC+. De eigenaar kan nu ook machtiging geven aan de toekomstige huurder of koper, makelaar of notaris om de woningpas light in te kijken. Daardoor kun je nu veel eenvoudiger informatie delen tijdens verbouwingen, verhuur of verkoop.

De woningpas blijft evolueren

Vanaf 2019 maakt het vernieuwde EPC+ label ook deel uit van de woningpas. Huizen krijgen hier een energiecertificaat met een score tussen A+ (zeer goed) en F (slecht). Vervolgens voert men medium-versie in, en vanaf 2020 een full-versie. In 2021 komt dan nog eens het renovatiepact erbij en wordt de naam Woningpas 2.0.

Ben je zelf bezig met een renovatie of nieuwbouwproject en zoek je een gekwalificeerd EPB, VC -of ventilatieverslaggever? Surf dan zeker naar onze website voor meer informatie of neem contact op voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Wij garanderen jou uitstekende kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

 

Afbeelding: http://www.tembuild.com/forms/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be