fbpx

Steeds minder Vlamingen vragen BENOvatiepremie aan

Feb 2020

Het BENOveren (beter renoveren) zit in Vlaanderen serieus in de lift. Uiteraard is dit zeer goed nieuws. Toch blijkt dat velen die een energetische renovatie uitvoeren geen individuele BENOvatiepremie aanvragen. Daarom wil de Vlaamse regering deze BENOvatiepremie nu in de kijker zetten, samen met  renovatiepremies en tal van andere fiscale voordelen. Tenslotte willen ze zo de voorwaarden van het Renovatiepact2050 behalen.

Veel aandacht voor energiezuinig renoveren

Veel van de Vlaamse nieuwbouwwoningen voldoen ondertussen aan de BEN-norm (Bijna EnergieNeutraal, niet te verwarren met BENOveren). Bovendien wordt deze vanaf 2021 ook wettelijk verplicht. Voor renovaties mikken we op een E-peil van 60 of lager vanaf 2050. Hiervoor werd de term BENOveren het leven ingeroepen. Bij een BENOvatie renoveer je in feite nog beter dan wettelijk verplicht, waardoor het bouwproject blijft voldoen aan de energienormen op lange termijn. Heel wat woningen voldoen nog niet aan de normen van het renovatiepact2050. Slechts 3% bezit een A-label en voldoen dus aan de langetermijndoelstellingen. 30% bezit zelfs een F-label en zijn dus energieonvriendelijk. Vlaanderen wil dus meer aandacht vestigen op BENOvatiepremies.

 

BENOvatiepremie voor wie beter renoveert

Dankzij de toenemende aandacht voor energiezuinig verbouwen is Vlaanderen goed op weg. Momenteel doet de nieuwbouwsector het zelfs beter dan verwacht. Renovaties zijn ook op goede weg, maar we zijn er lang nog niet. Er worden merkwaardig genoeg zeer weinig BENOvatiepremies worden aangevraagd. Wie een energetische renovatie uitvoert kan bovenop de fiscale maatregelen en woonpremies tot maar liefst 10.000 euro aan energiepremies krijgen! Gezien de huidige doelstellingen wil de regering deze premie dus in de kijker zetten. Ben je zelf bezig met een energetische renovatie en wil je dergelijke BENOvatiepremie aanvragen? Een volledig overzicht vind je op deze website.

Ben je op zoek naar een gekwalificeerd EPB, VC of ventilatieverslaggever? Surf dan snel naar onze website of contacteer ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Je zal  versteld staan van onze scherpe prijs.

 

Afbeelding: https://www.irishtimes.com/life-and-style/abroad/generation-emigration/mortgages-for-emigrants-buying-a-house-at-home-in-ireland-1.1991001

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be