fbpx

Uw energiefactuur wordt vanaf nu duidelijker en eenvoudiger

May 2020

Vandaag is de energiefactuur voor velen onder ons een ingewikkeld geheel van gegevens en cijfers. De Vlaamse regering wil hierin verandering brengen door de energiefactuur te vereenvoudigen en verduidelijken. Als gevolg heeft de consument meer inzicht in het verbruik en kostprijs en kan je het contract met de leverancier snel en gemakkelijk raadplegen. Uiteindelijk zou het beter inzicht in de factuur een stimulans moeten zijn om energie te besparen.

Energiefactuur met vaste rubrieken

Momenteel is de energiefactuur voor velen een weinig overzichtelijk document. Het is bijgevolg in vele gevallen moeilijk om te bepalen wat nu precies de kostprijs is en hoe groen de energie is. Federaal minister van Consumenten Kris Peeters, Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en nog enkele andere energieministers van ons land willen hier verandering in brengen. Zij werken momenteel samen om de energiefactuur eenvoudiger en overzichtelijker te maken. Het doel is om alle facturen te voorzien van dezelfde rubrieken, ongeacht de leverancier. Dit zorgt ervoor dat klanten snel en gemakkelijk bepaalde belangrijke gegevens kunnen terugvinden.

Energiebesparing wordt gestimuleerd

Door de energiefactuur te vereenvoudigen wordt de consument zich meer bewust van de kostprijs en duurzaamheid van zijn energie. Hierdoor zal de gebruiker nog meer kunnen besparen. Daarnaast kun je nu ook gemakkelijk jouw contract raadplegen om te zien hoe lang deze nog loopt en hoe de energiefactuur wordt opgesteld. Aan de hand van een regulator kun je uw energiefactuur ook gaan vergelijken met andere leveranciers.  Zo kun je de beste en goedkoopste keuze maken. Tenslotte komen de gegevens van de ombudsdienst op de factuur. Deze kun je raadplegen in geval van problemen.

Zit je met vragen omtrent jouw energieverbruik en wil je weten hoe je hierop kunt besparen? Surf dan naar www.MijnEPB.be voor meer informatie. Indien je op zoek bent naar een gekwalificeerd EPB, VC of ventilatieverslaggever kan je ons steeds contacteren voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://www.vergelijken-energie.com/energierekening-gemiddeld-60-euro-hoger/

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be