fbpx

Ik ben mijn EPB vergeten

Aug 2017

Help! Ik ben mijn EPB vergeten

Herkenbaar? Je bent niet alleen. 

Uit recente cijfers bleek dat één op de drie bouwdossiers niet in orde is met de Vlaamse regels rond isolatie en ventilatie. Veel bouwers houden dus geen rekening met de opgelegde, wettelijke verplichtingen en dienen hun EPB om deze reden niet in. 

EPB vergeten MijnEPB

 

Opstarten EPB zonder af te werken 

Onderzoek wijst uit dat de procedure wordt opgestart, maar vaak niet afgewerkt. De administratieve rompslomp is een vaak voorkomende reden. Hou rekening dat het VEA deze dossiers opvolgt en u vroeg of laat verplicht om het dossier af te werken. 

 

Administratieve vereenvoudiging bij MijnEPB 

MijnEPB werkt met een transparant en gebruiksvriendelijk platform waar u alle documenten kunt opladen tijdens het project. We proberen dit administratief proces zo efficiënt mogelijk te houden.  

 

Moeilijk te behalen eisen 

Andere redenen zijn de kosten die de wettelijke verplichtingen met zich meebrengen. Wij als EPB-verslaggever proberen het maximale te halen uit de berekeningen vooraf, mét het budget in het achterhoofd. Zo komt u niet voor verrassingen te staan achteraf.  

 

Waarom zou ik de eisen naleven? 

Een eerste reden is het vermijden van de boete door het niet voldoen aan de eisen. In 2016 bleken 1371 dossiers niet in orde te zijn en varieerden de boetes tussen € 250 en € 11 000. 

Bovendien zal u in een gezonder binnenklimaat leven, mee bijdragen tot een beter milieu, én veel minder energiekosten betalen. De inspanningen die u levert zullen zichzelf dus terugbetalen. 
Vergeet vooral ook niet de financiële voordelen die een gunstig E-peil met zich meebrengt. Wie het nog beter doet dan de norm, wordt zelfs extra beloond. 

 

Waarom zou ik mijn dossier afwerken?  

Logisch, het VEA beboet laattijdigheid met boetes van minimaal 1000€ + 1€ per m³. U kan opteren om de boete te betalen, maar die betaling stelt u niet vrij. U krijgt gewoon een nieuwe deadline waarbinnen je het dossier moet afronden.  

 

Bent u uw EPB vergeten? Geen nood, MijnEPB kan u helpen om dit snel in orde te brengen. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. 

 

Foto: isolatie-info.be 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be