fbpx

IQ-glas: verwarm uw woning met verwarmende ruiten

Oct 2020

In de laatste jaren komen steeds meer nieuwe en innovatieve verwarmingstechnieken voor woningen op de markt. Je kan nu zelfs ook je woning verwarmen met verwarmend glas. IQ-glas bevat een geïntegreerd elektrisch verwarmingselement en zorgt voor een aangename stralingswarmte in het gebouw. Op die manier kan je jouw ruiten zelfs als primaire verwarming gebruiken. IQ-glas is snel en eenvoudig te installeren en heeft tal van andere voordelen.

IQ-glas

De ruiten als radiator in uw woning

In de moderne bouwsector wordt steeds meer glas gebruikt, en liefst in grote oppervlaktes. Toch wil men zo zuinig mogelijk omgaan met energie en een optimaal woon -en leefcomfort creëren. Grote oppervlaktes glas vormen hierbij natuurlijk wel een uitdaging. Een slimme oplossing is het gebruik van IQ-glas. Dit verwarmend dubbel glas bevat op beide zijdes van het glas een dun laagje metaaloxide. De metaallaag op de binnenkant van de binnenste ruit doet dienst als een elektrische weerstand (verwarmingselement) en de metaallaag op de binnenkant van de buitenste ruit als een reflector. Aan de binnenzijde van de ruit zorgt een reflectiecoat ervoor dat 99% van de warmte rechtstreeks terugkaatst naar binnen. Zo gaat er dus bijna geen warmte verloren en ervaar je een aangename stralingswarmte in de woning.

IQ-glas: veel voordelen

Je kan het IQ-glas als primaire of secundaire warmtebron gebruiken in je woning. Daarenboven heb je geen condensatie en koudeval meer aan je ruiten. Dankzij IQ-glas bespaar je op termijn zelfs op energieverbruik, want dankzij de stralingswarmte kan de kamertemperatuur in hoge ruimten een stuk omlaag. De temperatuur kun je voor elke ruit apart regelen voor een optimaal gebruik. Je bespaart natuurlijk ook veel ruimte. IQ-glas is  daarenboven snel en eenvoudig te installeren in alle types raamkozijnen.

En de prijs?

Hoeveel een m² precies kost kunnen ze moeilijk direct beantwoorden. Dit hangt namelijk af van heel veel factoren. Het gemiddeld energieverbruik is 250 Watt/m². Voor meer technische details kun je terecht op hun website. Op basis van een gedetailleerd bouwplan maken ze binnen de 48u een offerte op.

Heb je nog andere vragen omtrent uw energieverbruik en hoe je hierop kunt besparen? Of ben je op zoek naar een professionele EPB, VC -of ventilatieverslaggever of veiligheidscoördinator? Neem gerust contact op met ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://www.duurzaammbo.nl/dzb-materialen/ramen

 

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be