fbpx

Kantoorverlichting binnen EPB-advies

Aug 2017

Factuur kantoorverlichting daalt dankzij doordacht EPB advies

De energieprijzen blijven stijgen. Een goede vergelijking van diverse prijzen en leveranciers voor uw kantoorverlichting is dan ook van groot belang om maandelijks te besparen. Vooral bedrijven met veel verschillende gebouwen en kantoren hebben er alle baat bij een goede prijsvergelijking te maken.

kantoorverlichting_MijnEPB

 

Specifieke maatregelen om kosten te doen dalen

Een aantal kleine maar zeer doeltreffende ingrepen kunnen ervoor zorgen dat de verlichtingsfactuur van uw bedrijf of winkel flink daalt. Zo is er de optie om sensoren te plaatsen zodat het licht enkel aangaat wanneer er beweging in de ruimte is. Wie werkt zonder sensoren zal zeer snel merken dat heel wat lichten dag en nacht blijven branden omdat men vergeten is deze uit te doen. Met sensoren is dit probleem dus volledig van de baan. Er zijn verschillende types, vaak wordt een afwezigheidsdetector gebruikt in plaats van een aanwezigheidsdetector.

 

Regeling met meerdere schakelaars

Door de verlichting in uw zaak niet in één maar in verschillende groepen te plaatsen, zorgt u voor een perfecte afstemming van uw verlichting naargelang uw behoeftes en aanwezigheid van het personeel. Het gevolg hiervan is dat er iets meer schakelaars zijn.

 

De verlichting zelf

In heel wat zaken en bedrijven wordt er nog verlicht met de klassieke TL-lampen. Deze verlichting verbruikt enorm veel en gaat bovendien niet erg lang mee. LED verlichting is dan ook aan een serieuze opmars bezig en kan makkelijk gebruikt worden voor alle kamers en ruimtes. Ook de levensduur van LED lampen is veel langer.

Bij de berekening van het EPB dossier voor een kantoorgebouw speelt de verlichting een ontzettend belangrijke rol. Bent u zelf van plan een kantoor of winkel of winkel te bouwen? Neem dan zeker even contact met ons op voor een vrijblijvende offerte zodat wij u met professioneel advies kunnen bijstaan.

 

Foto: hometify.com

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be