fbpx

Ontvang nu 7500 euro korting voor uw sloop -en heropbouwproject

Oct 2018

Wie sloopt en heropbouwt buiten de 13 BTW-gunstige Vlaamse gemeenten betaalt nog steeds 21% BTW. Hier wil de Vlaamse regering nu verandering inbrengen. Er werd beslist om een forfaitaire sloop -en heropbouwkorting te voorzien van 7500 euro voor wie geen recht heeft op het verlaagd BTW-tarief.  Zo willen ze het energieverbruik verlagen en de woningkwaliteit in Vlaanderen verbeteren. Meer informatie over deze korting lees je verder in dit artikel.

Korting voor alle sloop -en heropbouw in Vlaanderen

In 32 gemeenten, waarvan 13 in Vlaanderen, betaal je slechts 6% BTW op sloop -en heropbouwwerken. De Vlaamse regering ijvert al langer om dit in heel Vlaanderen door te voeren. Toch verandert dit voorlopig niet, aangezien dit een federale bevoegdheid is. Daarom voert de Vlaamse regering nu een forfaitaire vergoeding in voor wie geen recht heeft op het verlaagd BTW-tarief. Er wordt nu een korting van 7500 euro voorzien voor particulieren die sloop -en heropbouwwerken uitvoeren buiten de BTW-gunstige gemeenten. De regering voorziet hiervoor 15 miljoen euro in 2019. De korting is beschikbaar voor sloop -en heropbouwprojecten met een vergunning aangevraagd vanaf 1 oktober 2018 tot en met 31 oktober 2019.

Lager energieverbruik en betere kwaliteit

De bedoeling van deze sloop -en heropbouwkorting is het bekomen van een lager energieverbruik en een betere woningkwaliteit. Teveel woningen zijn nog onvoldoende geïsoleerd en verbruikt dus teveel energie. Dankzij deze korting kunnen particulieren nu meer investeren in de duurzaamheid van hun renovatie of nieuwbouw.

Om aanspraak te maken op deze korting moet de bouwvergunning eerst voorgelegd worden aan het Vlaams Energie Agentschap (VEA). Bij goedkeuring ontvang je de korting. Het VEA controleert achteraf of de werken effectief zijn uitgevoerd.

Ben je zelf bezig met een renovatie of nieuwbouwproject en zoek je naar een gekwalificeerd EPB, VC -of ventilatieverslaggever? Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie of neem contact op met ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. MijnEPB garandeert hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

 

Afbeelding: http://www.demolitionnews.com/2018/07/11/cuddy-group-appoints-administrators/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be