fbpx

EPC

Een EPC of energieprestatiecertificaat geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Dit is sinds 2008 verplicht bij de verkoop en verhuur van huizen, appartementen en studio’s.

Woning EPC Energieprestatiecertificaat met negatief E-peil

Eerst EPC, daarna verhuur/verkoop

Voordat een woning te koop of te huur mag worden geplaatst moet de eigenaar (wettelijk verplicht) een EPC-attest kunnen voorleggen. Steeds meer en meer immo-sites vragen dan ook uitdrukkelijk naar het EPC-nummer voordat de woning online kan worden geplaatst.

 

Doel

Het attest dient om de koper zo goed mogelijk te informeren naar de energiezuinigheid van de woning. Een erkende energiedeskundige type A staat in voor de opmaak van het EPC-attest. Deze score wordt op een kleurenbalk geplaatst waarbij een lagere score beter is.

 

Inhoud

De berekende energiescore wordt getoond op het EPC-attest. Deze waarde wordt bekomen door de isolatie (opbouw van  daken, muren, vloer, ramen en deuren) en door de installatie voor verwarming, sanitair warm water en het bouwjaar.

Eventuele energiebesparende maatregelen zoals zonneboiler, zonnepanelen en warmtepomp worden eveneens in rekening gebracht.

 

3D

De woning wordt volledig uitgetekend in 3D. Op basis van deze tekening kunnen de verliesoppervlaktes en volume worden bepaald. Hierna worden de correcte isolatiewaardes aan elk schildeel toegekend. Op deze manier kunnen fouten vermeden worden tijdens de berekening zelf. De 3D tekening kan ook een meerwaarde betekenen bij de verkoop of verhuur van het pand.

 

Prijs EPC

Aarzel zeker niet om prijs aan te vragen op onze contactpagina.

Meer info over EPC kunt u bij ons opvragen of u kunt dit zoeken op de website van de Vlaamse overheid: Energiesparen

 

Vanaf 2019 wordt het EPC+ ingevoerd. Lees er hier alles over.

EPC Algemene delen

Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be