fbpx

EPC

Een EPC-attest of energieprestatiecertificaat geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Dit is sinds 2008 verplicht bij de verkoop en verhuur van huizen, appartementen en studio’s.

Eerst EPC, daarna verhuur/verkoop

Voordat een woning verkocht of verhuurd mag worden moet de eigenaar een EPC-attest kunnen voorleggen. Dit is wettelijk verplicht. Steeds meer en meer immo-websites vragen dan ook uitdrukkelijk naar het EPC-nummer voordat de woning online wordt geplaatst.

Doel

Het attest dient om de koper zo goed mogelijk te informeren naar de energiezuinigheid van de woning. Een erkende energiedeskundige type A staat in voor de opmaak van het EPC-attest. Deze score wordt op een kleurenbalk geplaatst waarbij een lagere score beter is. Ook wordt er een label toegekend aan de hand van de score. Dit label kan gaan van A+ (zeer goed) tot F (zeer slecht).

Inhoud

De berekende energiescore wordt getoond op het EPC-attest. Deze waarde is afhankelijk van de isolatie (opbouw van  daken, muren, vloer, ramen en deuren) , de installatie voor verwarming, sanitair warm water en het bouwjaar.

Eventuele energiebesparende maatregelen zoals zonneboiler, zonnepanelen en warmtepomp worden eveneens in rekening gebracht.

3D

De woning wordt volledig uitgetekend in 3D. Op basis van deze tekening worden de verliesoppervlaktes en het volume bepaald. Hierna worden de correcte isolatiewaardes aan elk schildeel toegekend. Op deze manier kunnen fouten vermeden worden tijdens de berekening zelf. De 3D tekening kan ook een meerwaarde betekenen bij de verkoop of verhuur van het pand.

Prijs EPC

Aarzel zeker niet om prijs te vragen op onze contactpagina.

Meer info over EPC kan je bij ons opvragen of je kunt dit zoeken op de website van de Vlaamse overheid: Energiesparen

Vanaf 2019 wordt het EPC+ ingevoerd, en  tegen 2022 is ook EPC Algemene delen verplicht.

Vragen?

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be