fbpx

Renovatiepact in Vlaanderen wordt uitgebreid

Mar 2019

Sinds het opstellen van het renovatiepact drie jaar geleden hebben we nog steeds niet genoeg vooruitgang geboekt volgens CD&V. De regering treft nu enkele bijkomende maatregelen om het renovatieproces te versnellen. Vanaf nu kan je beroep doen op een renovatiecoach en kan je ook een renovatiepremie aanvragen.

Bijkomende maatregelen nodig voor renovatiepact

Drie jaar geleden stelden de bouwsector, de regering en de consumentenorganisaties het renovatiepact op. Uiteindelijk was het doel om op korte termijn het energieverbruik drastisch te verlagen door toenemende renovatiewerken. Uit een recent rapport blijkt echter dat we in de afgelopen jaren onvoldoende vooruitgang hebben geboekt. Daarom stelt de regering nu bijkomende maatregelen voor:

De CD&V wil dat elke eigenaar een plan kan uitwerken met een renovatiecoach. Hoewel de gebruiker dit moet betalen, zal de regering er wel voor zorgen dat deze prijs zo laag mogelijk blijft. Kwetsbare groepen zouden hierop zelfs gratis beroep moeten kunnen doen.

Verder vindt CD&V dat alle energiepremies en woonpremies moeten worden samengevoegd. Op deze manier moet je slechts één aanvraag indienen. Ook verhuurders moeten beroep kunnen doen op deze renovatiepremie.

 

Belastingen moeten verminderen

Iedereen die renoveert zou aanspraak moeten kunnen maken op een belastingtarief van 6% in plaats van 21%. Voorlopig is dit enkel het geval voor centrumsteden. Met deze uitbreiding van het renovatiepact zouden we de doelstelling voor 2020 moeten kunnen behalen. Uiteindelijk moeten we vanaf 2020 jaarlijks 2,5 procent van het gebouwenpatrimonium grondig renoveren. Meer informatie over de doelstellingen van het renovatiepact vind je hier

Ben je zelf van plan om te renoveren en ben je op zoek naar een betrouwbare EPB-verslaggever? Mijn EPB helpt je graag verder bij elke stap. Neem zeker een kijkje op onze website (www.mijnEPB.be) voor meer informatie over onze dienstverlening. U kunt ons steeds contacteren voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://www.dreamstime.com/stock-illustration-home-improvement-d-houses-words-building-project-renovation-letters-surrounded-ring-colorful-to-illustrate-image45808126

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be