fbpx

Bespaar nog meer energie met de revolutionaire ventilatiewarmtepomp

Apr 2018

Bespaar nog meer energie met de revolutionaire ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van de woning. Deze warmte wordt dan gebruikt voor de opwarming van centrale verwarming (CV). Door deze voorverwarming van de CV bespaar je aanzienlijk op aardgas en dus ook op je energiefactuur. Meer informatie over dit revolutionair systeem lees je in dit artikel.

ventilatiewarmtepomp-MijnEPB

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp en wat zijn de voordelen?

De ventilatiewarmtepomp, ook wel de ‘omgekeerde koelkast’ genoemd, haalt warmte uit de ventilatielucht (20 °C) die u gebouw normaalgezien zou verlaten. Deze warmte kan via warmtewisselaars opgeslagen worden in een boilervat. De afvoerlucht verlaat uiteindelijk het gebouw op slechts 5 °C. De werking van zo’n warmtepomp vind je hier. Vervolgens wordt de gerecupereerde warmte gebruikt voor het verwarmen van de CV of voor warmwatervoorziening. Dit systeem kan dus worden gebruikt voor zowel hoog -als laagstemperatuurverwarming. Door deze voorverwarming bespaar je aanzienlijk op je aardgasverbruik en dus ook op je energiefactuur (maar liefst 30%!). Dit heeft natuurlijk ook een positieve impact op het milieu.

Is een ventilatiewarmtepomp geschikt voor mijn woning en hoeveel kost dit?

De installatie van zo’n ventilatiewarmtepomp is vrij eenvoudig en geschikt voor vrijwel elke woning. Deze wordt komt meestal op de plaats van de oude ventilatiebox in de buurt van de HR-verwarmingsketel. Dit toestel is ook uitgerust met energiezuinige ventilatoren waardoor hier ook tot 70% minder energie wordt verbruikt. Dankzij de ventilatiewarmtepomp zijn twee energielabelsprongen mogelijk in uw woning. Hiervoor kunnen ook subsidies aangevraagd worden. De gemiddelde prijs bedraagt 3500 euro en wordt ongeveer op 6 jaar terugverdiend. Behalve het periodiek afstoffen vraagt dit toestel ook zeer weinig onderhoud.

Ben je geïnteresseerd in dergelijke innovatieve en duurzame energiesystemen of heb je vragen omtrent uw eigen energieverbruik en hoe je hierop kunt besparen? Neem dan een kijkje op onze website: www.mijnepb.be en contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Foto: https://www.nuon.nl/producten/ventilatiewarmtepomp/

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be