fbpx

Zonnepanelen gratis recycleren

Jun 2016

Zonnepanelen recycleren

Al even laait de discussie over hoe goed de huidige zonnepanelen kunnen worden gerecycleerd. De huidige zonnepanelen kan men bijna volledig recycleren. Alle onderdelen worden gescheiden en apart verwerkt (glas, kunststof, metaal, zonnecellen). De zonnecellen zelf kunnen terug omgesmolten en bewerkt worden tot perfect werkende nieuwe zonnecellen.

Vanaf 1 juli 2016 worden twee wijzigingen doorgevoerd. Er komt een recyclagebijdrage bij aankoop van PV-panelen en de aanvaardingsplicht voor leveranciers wordt ingevoerd.

 

recyclage- of milieubijdrage

Vanaf 1 juli 2016 wordt in ons land een recyclage- of milieubijdrage ingevoerd op fotovoltaïsche zonnepanelen. Hiermee zal de inzameling en recyclage van de panelen gefinancierd worden. Op 1 juli treedt ook de aanvaardingsplicht voor zonnepanelen in werking.

 

Aanvaardingsplicht

Samen met de invoering van de milieubijdrage wordt ook de aanvaardingsplicht van alle gebruikte PV-panelen ingevoerd, ook van panelen waarvoor nog geen milieubijdrage werd betaald. Dit betekent dat u als installateur, indien u hierom gevraagd wordt, voor elk verkocht PV-paneel een gebruikt exemplaar moet aanvaarden. U dient de afgedankte panelen vervolgens naar een inzamelpunt te brengen. Een overzicht vind je op www.pvcycle.be. Bij grote volumes vanaf 80 panelen laat PV CYCLE BELGIUM een container op de werf plaatsen.

zonnepanelen aanvaardingsplicht milieubijdrage recycleren

Kort samengevat. De PV-panelen worden duurder bij aankoop door een milieubijdrage en iedereen kan vanaf nu zijn oude PV-panelen gratis afgeven bij zijn leverancier.

Bron: PV Cycle Belgium

Foto: Low power design

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be