fbpx

MijnEPB is het eerste studiebureau in Vlaanderen dat Bitcoins accepteert.

Oct 2018

MijnEPB is het eerste studiebureau in Vlaanderen dat Bitcoins accepteert.

MijnEPB is het eerste studiebureau in Vlaanderen dat Bitcoins accepteert. Ons bureau biedt een totaalpakket aan van bouwkundige studies waaronder EPB (energieprestatie en binnenklimaat) en veiligheidscoördinatie. Ons bureau helpt de architect en bouwheer met de nodige engineering van bouwkundige studies en andere studiebureaus als deze mankracht te weinig hebben. Het studiebureau is gelegen in Oost-Vlaanderen. Meer informatie over het gebruik van Bitcoins lees je verder in dit artikel.

Bitcoins-MijnEPB

Waarom Bitcoins?

Ondertussen heeft iedereen er wel van gehoord? De Bitcoin. De munt is een zeer veilige en goedkope manier om betalingen te verwerken. Bitcoins bestaan inmiddels al meer dan 7 jaar en kent nog een enorm groeipotentieel. Ondertussen maken al veel bedrijven gebruik van de Bitcoin. Dit betalingsmiddel is nu ook mogelijk bij MijnEPB.

Enkele goede redenen om te kiezen voor Bitcoins:

  • De laagste transactiekosten die er bestaan;
  • Beveiliging tegen fraude;
  • Snelle internationale betalingen;
  • Gratis publiciteit;
  • Meervoudige ondertekening;
  • Transparante boekhouding.

Met Bitcoins kunt u over de grenzen geen, zonder tussenkomt van een bank, te allen tijde betalingen uitvoeren en ontvangen. Het gebeurd rechtstreeks van persoon tot persoon of via een broker als u Bitcoins koopt of verkoopt. Elke transactie duurt slechts enkele minuten, waarbij de privacy behouden wordt omdat enkel uw Bitcoinadres bekendgemaakt wordt.

Allemaal goed en wel. Maar hoe werkt het nu?

Er is geen technische kennis nodig om aan de slag te gaan met Bitcoin. Als nieuwe gebruiker installeert u een bitcoinportmonnee op uw PC of mobieltje. Eens dat gebeurd is, wordt uw eerste Bitcoinadres gegenereerd en vanaf nu kan u steeds nieuwe adressen aanmaken. U geeft uw adressen door aan vrienden of dergelijk en zij kunnen u betalen en vica-versa. Het hele Bitcoin-netwerk is opgebouwd op een “gedeeld openbaar register”, ofwel de blokketen. Elke bevestigde transactie wordt opgenomen in die keten. Op die manier kunnen Bitcoinportemonnees het uit te geven saldo berekenen en kan worden geverifieerd dat de bitcoins in een nieuwe transactie ook echt eigendom zijn van degene die ze uitgeeft. Meer informatie omtrent de werking van de Bitcoin vind je hier.

Ben je op zoek naar een ervaren EPB-verslaggever? Neem gerust een kijkje op onze website en contacteer ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Foto: https://www.thesun.co.uk/tech/3000715/bitcoin-price-pound-sterling-worth-value-mining/

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be