fbpx

EPC NR – Energieprestatiecertificaat voor niet-residentiële gebouwen

Jan 2023

Wat is het EPC NR?

Het EPC NR (Energieprestatiecertificaat Niet-Residentieel) is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Het EPC NR is verplicht voor gebouwen die niet bedoeld zijn voor residentieel gebruik, zoals kantoren, winkels, fabrieken, enzovoort. Het EPC NR is opgebouwd uit drie onderdelen: een energieprestatieindex, een overzicht van energiebesparende maatregelen en een bijlage met advies over energiebesparing.

EPC NR - Niet residentiele gebouwen

 

EPC NR start op 1 januari 2023

De lancering van het EPC NR op 1 januari 2023 is een belangrijke stap voor de Vlaamse bouwsector. Het EPC NR zal het energieprestatiecertificaat vormen voor niet-residentiële gebouwen, zoals kantoren, winkels, scholen en zorggebouwen.

Wat doet het EPC NR?

Het EPC NR zal de energieprestatie van een gebouw op een objectieve manier weergeven, waardoor eigenaars en huurders beter kunnen inschatten hoe energiezuinig hun gebouw is. Dit zal bijdragen aan een betere transparantie en een grotere energiezuinigheid in de bouwsector.

 

Enkel energiedeskundige type D maakt EPC NR op

Om het EPC NR op te maken, zal een energiedeskundige type D nodig zijn. Deze deskundigen hebben een specifieke opleiding gevolgd en hebben het examen succesvol afgelegd. De eerste examens zijn reeds achter de rug, maar er zijn nog steeds examendata beschikbaar tot en met februari 2023.

Op 12 december 2022 zal de officiële versie van de webapplicatie gelanceerd worden. Vanaf dan kunnen officiële EPC NR’s opgemaakt en ingediend worden, zodat de eerste gebouwen die in 2023 verkocht of verhuurd worden, over een geldig EPC NR kunnen beschikken.

 

MijnEPB maakt EPC NR op

MijnEPB is een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het opmaken van EPC NR. Als u op zoek bent naar een expert om uw niet-residentiële gebouw te laten beoordelen op energieprestatie, dan bent u bij MijnEPB aan het juiste adres.

Onze energiedeskundigen zijn gecertificeerd volgens de nieuwe norm en kunnen uw gebouw snel en efficiënt analyseren. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij in staat om u een gedetailleerd en accuraat EPC NR op te leveren.

Daarnaast bieden wij ook advies over mogelijke verbeteringsmaatregelen om de energieprestatie van uw gebouw te verhogen. Zo kunt u bijvoorbeeld besparen op energiekosten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare partner om uw EPC NR op te laten maken, dan is MijnEPB de ideale keuze. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen en behoeften op het gebied van EPC NR.

Aanvraag offerte EPC NR

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be