fbpx

Ecotraject: De besparingstool voor uw renovatie

Apr 2019

Het Ecotraject, een initiatief van de onafhankelijke organisatie ‘Ecopower’, is een handige gids om u verder te helpen bij alle fases van uw bouwproject. Dankzij de professionele begeleiding van Ecotraject kan je eenvoudig een comfortabele en energiezuinige woning realiseren.

Wat houdt het Ecotraject in?

Het Ecotraject dient als hulpmiddel bij renovatie of nieuwbouwwerken. De bedoeling is dat  jouw inspanningen ook renderen, zowel voor het milieu als in je portemonnee. Het Ecotraject bestaat uit volgende stappen:

  • Eerst wordt jouw woning grondig geanalyseerd. Na het invullen van de Quickscan kan je de volledige energiesituatie van de woning in kaart brengen
  • De energiebegeleider bezoekt de woning voor een grondige studie van het verwarmingssysteem
  • Op basis van alle gegevens stelt men een gedetailleerd energierapport op waarmee je verder aan de slag kan

Begeleiding op maat

Dankzij het Ecotraject krijg je veel informatie over de verschillende mogelijkheden van jouw bouwproject. Je wordt onder andere begeleid bij het opstellen van een planning en het maken van verschillende keuzes voor jouw energiezuinige woning, zoals:

  • Kies ik beter voor een warmtepomp of eerder voor een pelletketel?
  • Ik wil een warmtepomp installeren, maar is mijn woning wel voldoende geïsoleerd om een premie aan te vragen?
  • Welke van de honderden standhouders op een bouwbeurs zijn geschikt voor mijn bouwproject?

De voordelen van het Ecotraject zijn eindeloos. Een volledig overzicht van dit concept vind je op deze website. De kostprijs van een volledig Ecotraject bedraagt 599 Euro incl. BTW. Je verdient dit echter snel terug door de vele besparingen die je hiermee maakt.

Wens je meer te weten te komen omtrent energiezuinig bouwen en hoe je hierop kunt besparen? Surf dan snel naar www.mijnEPB.be voor advies op maat of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://financialtribune.com/articles/energy/85907/asia-attractive-for-renewables

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be