fbpx

Extra korting op registratierechten door energetische renovatie

Jun 2018

Op 1 juni 2018 werd een nieuwe wet goedgekeurd waarbij de registratierechten van een gezinswoning verminderd wordt. Bij uitvoering van een energetische renovatie binnen de 5 jaar na aankoop krijg je zelfs nog 1% extra korting. Meer informatie over deze hervorming lees je verder in dit artikel.

 

Registratierechten dalen van 10% naar 7%

Goed nieuws voor wie een eerste woning aankoopt na 1 juni 2018. De registratierechten worden verminderd met 3% voor eenieder die een eerste woning aankoopt en er binnen de 2 jaar intrekt. Bijkomende voorwaarde is dat het uw enige woning betreft. Bij aankoop van een tweede woning of bouwgrond geldt het klassieke tarief van 10%. De manier waarop de registratierechten bepaald zijn wordt dus gewijzigd. Het voormalig systeem waarbij de registratierechten bepaald werden op basis van het kadastraal inkomen (KI) is verouderd en wordt niet meer toegepast. Men wist al lang dat het kadastraal inkomen vaak niet in verhouding stond met de omvang en venale waarde van de woning. Het criterium van KI wordt vanaf nu vervangen door de aankoopprijs.

 

Extra korting bij ingrijpende energetische renovatie

Wie binnen de 5 jaar na aankoop van zijn woning een ingrijpende energetische renovatie uitvoert krijgt zelfs nog 1% extra korting op de registratierechten. Met een ‘ingrijpende energetische renovatie’ bedoelt men dat er grondig gerenoveerd wordt in de verwarming, koeling en ventilatie. Een bijkomende voorwaarde is dat minstens 3/4 van de buitenschil geïsoleerd wordt. Ook ‘bescheiden woningen’ genieten extra voordeel door deze hervorming. Meer informatie vind je terug op deze website.

Ben je van plan om een energetische renovatie uit te voeren in uw woning of heb je vragen omtrent energiezuinig bouwen? MijnEPB helpt u graag verder bij elke stap. Surf naar onze website voor meer informatie en contacteer ons voor advies op maat. Vraag hier je offerte aan voor uw energetische renovatie en bespaar duizenden euro’s op uw project.

 

Afbeelding: http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=32755

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be