fbpx

Reno-pro zoekt de beste maatregelen voor jouw energetische renovatie

Sep 2020

Ondertussen weet iedereen dat je bij een renovatie verplicht rekening moet houden met de energieprestaties van het gebouw. Toch is het als aannemer niet eenvoudig om de optimale combinatie van alle mogelijke energiemaatregelen te bepalen. Zoeken naar de beste energiemaatregelen voor zo weinig mogelijk kosten neemt veel tijd en energie in beslag. Met Reno-pro kun je nu alle energiemaatregelen tegen elkaar afwegen en zo de meest kosten-efficiënte combinatie uitkiezen.

Reno-pro

Reno-pro bepaalt voor jou de beste energiemaatregelen

Bij een energetische renovatie kun je als aannemer samen met de bouwheer en architect kiezen tussen talloze technieken die de energieprestaties van het gebouw verbeteren. Deze maatregelen moet je wel telkens in combinatie met de andere renovatieoplossingen onderzoeken. Dit is uiteraard een ingewikkeld en tijdrovend proces. Toch wil men uiteindelijk de beste en meest kosten-efficiënte combinatie kiezen. Hiervoor kun je vanaf nu de Reno-pro-tool gebruiken. Deze handige online tool bepaalt voor jou de meest kosten-efficiënte energiemaatregelen.

Stap voor stap

Eerst geef je de afmetingen van het gebouw in, zoals oppervlakte van de buitenschil, ramen en buitendeuren. Vervolgens duid je voor elk gebouwcomponent aan of deze behouden of gerenoveerd wordt. Voor de renovatiecomponenten geef je dan in welke maatregel je zal toepassen. Je kan hiervoor inspiratie opdoen m.b.v. de bibliotheek van maatregelen die meegeleverd wordt met Reno-pro. Op basis hiervan krijg je al een eerste inschatting van de kosten-efficiëntie van jouw renovatie. Belangrijk hierbij is dat je alle prijzen grondig en kritisch nakijkt vooraleer je ze aan de klant voorlegt.

Energieprestatie hangt ook af van het type bewoner

Reno-pro houdt ook rekening met het type bewoner om het energieverbruik in te schatten. Hierbij maakt de software onderscheid tussen drie verschillende types bewoner. Deze zijn de gemiddelde verbruiker, het hoog -of laagcomfortprofiel. Tenslotte neemt Reno-pro de volledige woning onder de loep om een optimaal renovatieplan te maken.

Voor meer informatie over energetische renovaties kun je steeds terecht op onze website. Ben je op zoek naar een gekwalificeerd EPB, VC -of ventilatieverslaggever? Neem dan gerust contact op met MijnEPB voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://www.bouwkavelsonline.nl/artikel-Bouw-je-eigen-energiezuinige-woning.html

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be