fbpx

Energiedeskundige EPC type D

Mar 2023

Energiedeskundige EPC Type D

Tegen 2050 moeten alle grote niet-residentiële gebouwen in Vlaanderen koolstofneutrale verwarming, sanitair warm water, koeling en verlichting hebben. Tegen dan moet de opgewekte energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen 100% bedragen, dat is althans de bedoeling.

Voor grote niet-residentiële gebouwen gelden volgende verplichtingen:

  • Binnen de 5 jaar na verkoop moet er een energetische renovatie gebeuren.
  • Bij overdracht en bij verhuur moet er sinds 01/01/2023 een energieprestatiecertificaat EPC type D – vaak wordt dit ook EPC NR genoemd – opgemaakt worden
  • Uiterlijk tegen eind 2024 moeten alle niet-residentiële gebouwen over een EPC NR beschikken.

Enkel een energiedeskundige type D kan dit EPC NR voor een groot niet-residentieel opmaken.

Energiedeskundige Type D - EPC NR - EPC Niet residentieel - MijnEPB

 

MijnEPB heeft een team experts in EPC

Wij bij MijnEPB waren reeds zeer actief in de niet-residentiële sector. We hebben heel wat ervaring met dit type van technieken. Het is dan ook een logische stap om met een groot aantal collega’s deze opleiding te volgen tot energiedeskundige type D.

 

Wat houdt een EPC NR in?

De opmaak van het Energieprestatiecertificaat gebeurt volgens een nieuwe methodiek. Zo wordt er op twee manieren een energielabel bepaald voor het gebouw.

  • Label op basis van de werkelijk gemeten energiebron (elektriciteit, gas, stookolie, …)
  • Theoretische waarde waarbij het verbruik gedeeld wordt door de oppervlakte van de gebouwen waarop de EPC NR betrekking heeft.

Hoeveel kost een EPC type D?

Een EPC type D begint vanaf 500€. Hoe groter de site en hoe complexer de technieken, hoe duurder het EPC wordt. We komen steeds langs om alles vast te stellen. Na de vaststelling ter plaatse wordt het EPC type D opgemaakt.

Aanvraag offerte EPC NR

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be