fbpx

Hoe maak je een garagepoort luchtdicht?

Sep 2017

Hoe maak je een garagepoort luchtdicht?

Luchtdichte gebouwen zorgen voor heel wat minder energieverlies. Daarom gaat men ook meer en meer een luchtdichtheidsmeting uitvoeren. Op die manier kan er actief geanticipeerd worden op eventuele verliezen. Een garagepoort is vaak de slechtste leerling van de klas.

Garagepoort luchtdicht MijnEPB

 

Tips om uw garagepoort toch luchtdicht te maken

Voornamelijk de hoeken aan een sectionaalpoort zijn belangrijk voor een luchtdichte afwerking want hier gaat heel wat energie verloren. Dit komt mede doordat men de hoeken zeer moeilijk volledig afgesloten krijgt.
Toch kun je met een aantal tips & tricks een optimale dichting krijgen:

  • Zorg voor een goede aansluiting tussen de vloer en de poort door deze de vorm van de vloer te laten volgen. Dit is mogelijk als je de onderregel van de poort aanpast aan het vloerniveau. De dichtingrubbers worden op deze manier gelijkmatig aangedrukt.
  • Gebruik aan de zij- en bovengeleiders siliconendichtingen om de luchtdichtbaarheid te verbeteren.
  • Maak gebruik van gepaste dichtingsprofielen aan de zijranden zoals zwelbanden. Dit zorgt ervoor dat de poort perfect luchtdicht aansluit op de muur.
  • Vraag bij uw leveranciers om een proefresultaat van het lekdebiet bij 50 Pa. Op die manier kun je de impact van de poort op globale luchtdichtheid van het gebouw inschatten en vergelijken met andere garagepoorten.
  • Aan de bovenkant van de poort heeft men het grootste luchtverlies. Wie dus de luchtdichtheid van de poort wil garanderen moet de bovenspleet dichten. Een extra plank waartegen de poort kan sluiten kan hier een oplossing bieden.

 

Garagepoort: Last but not least

Laat u bij de renovatie of bouw van uw woning bijstaan door een expert ter zake. Een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest kan uw woning heel wat voordelen bieden mits deze correct uitgevoerd wordt. U kunt uiteraard ook soortgelijke meting laten uitvoeren voor een bestaande woning maar het is altijd aangeraden dit te laten doen terwijl de werken nog bezig zijn of moeten aanvatten. Het voorkomt dat u achteraf opnieuw werken moet laten uitvoeren die eigenlijk vermeden konden worden.

 

MijnEPB kan voor een luchtdichtheidsmeting uitvoeren. Neem contact met ons op voor een offerte.

 

Foto: nearsay.com

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be