fbpx

Studiebureau MijnEPB groeit razendsnel!

Aug 2017

Onderstaand artikel ons studiebureau MijnEPB komt van de website www.madeinoostvlaanderen.be.

 

 
Thijs Missiaen is sinds enkele jaren bezig aan studieopdrachten. De voorbije twee jaar gebeurde dat onder de naam MijnEPB. En of de werking aanslaat. Het studiebureau uit Mariakerke heeft op korte tijd een enorme groeispurt gekend. “Terwijl ik vroeger alles alleen deed, stuur ik nu een team van 15 mensen aan”, aldus zaakvoerder Thijs Missiaen.

De hoofdtaak van MijnEPB bestaat uit het uitrekenen van EPB-dossiers. Dat gaat van woningen voor particulieren tot appartementsgebouwen, winkelcentra, kantoren, zwembaden, moskeeën, enzoverder. “Daarnaast doen wij de ventilatieverslaggeving voor een groot aantal dossiers”, verduidelijkt Thijs Missiaen. “De derde grote tak van het bedrijf is de veiligheidscoördinatie. Tot slot voeren we blowerdoortests uit. Daarbij wordt gecontroleerd hoe luchtdicht een woning is.”

Studiebureau MijnEPB groeit razendsnel

 

Brede klantenportefeuille

Terwijl het bedrijf oorspronkelijk op de particulierenmarkt actief was, komt vandaag 75 procent van de opdrachten van andere studiebureaus. Dat zijn er intussen 25 in totaal. “De materie en regelgeving is alsmaar complexer aan het worden. Studiebureaus doen dan al vaak een beroep op een ander studiebureau. Onze kennis en toegang tot exclusieve tools zijn een enorme meerwaarde voor hen. We werken onder hun logo, maar voeren wel zelf de volledige EPB-berekeningen uit.”

Momenteel telt MijnEPB zo’n 3.000 lopende werven voor EPB en 1.500 voor veiligheidscoördinatie. Onder de projecten zitten ook enkele grotere bedrijven zoals AB Inbev, Brussels Airport, Katoennatie, Studio 100 en Umicore.

Blijven groeien

Het doel van MijnEPB is om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden en nog meer studiebureaus, architecten en promotoren te overtuigen om samen te werken. Het bedrijf is bovendien volop bezig aan de opbouw van een nieuw kantoor. Die komt in de Zeilschipstraat in Gent te liggen. “Daar hebben we nog 15 lege plaatsen om in te vullen. We kijken er naar uit om de koers van dit schip verder te zetten.” De verhuis staat in december gepland.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be