fbpx

Woning met zonnepanelen wordt duurder verkocht

Jun 2014

Consumenten schatten de waarde van een huis met zonnepanelen of een zonneboiler ruim € 7.000 hoger in dan hetzelfde huis zonder. Deze waarde dekt de investering in zonnepanelen, los van de energiebesparing zelf. Daarnaast geniet een huis met zonnepanelen de voorkeur van de consument bij verhuizing (33%). Dit blijkt uit de USP Energie Monitor, deze voeren een maandelijks terugkerend consumentenonderzoek.

woning met zonnepanelen duurder

 

Zonnepanelen meerwaarde

Tegenwoordig is een investering in zonnepanelen vaak binnen 10 jaar terug te verdienen. Deze besparing is niet het enige voordeel. De zonnepanelen hebben ook een positieve invloed op de waarde van het huis. Consumenten schatten de waarde van een huis met zonnepanelen ruim € 7.000 hoger in dan hetzelfde huis zonder zonnepanelen. Deze waardestijging dekt de investering ruimschoots. Voor circa € 5.000 euro is de volledige installatie absoluut mogelijk (exclusief subsidie).

Verkoopbaarheid

Een ander belangrijk voordeel van hernieuwbare energie is dat het de verkoopbaarheid van het huis vergroot. Een derde van de consumenten geeft namelijk de voorkeur aan een huis met zonnepanelen bij verhuizing. Een huis zonder zonnepanelen geniet van slechts 5% van de consumenten de voorkeur. Vooral de 55+ generatie geeft de voorkeur aan een huis met zonne-energie.

 

Slimme investering

Gezien de houding van de consument ten aanzien van hernieuwbare energie, lijkt een investering een verstandige beslissing. Het mes blijkt namelijk aan meerdere kanten te snijden. Niet alleen de besparingen zijn een motivatie. Ook de verkoopbaarheid neemt toe en zo heeft de bewoner goede kans de investering dubbel en dwars terug te verdienen.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be