fbpx

Wat is een postinterventiedossier?

Een postinterventiedossier of PID kan je beschouwen als de handleiding van je huis. Het bevat heel wat nuttige elementen: plannen, keuringen, garanties, verborgen gevaren, contactgegevens van de architect en aannemers, de gebruikte materialen, etc.

Belangrijk voor jouw veiligheid en gezondheid

Dit dossier is enorm belangrijk voor jouw veiligheid en gezondheid en voor die van de vakmensen die werken aan je huis uitvoeren. Je wilt immers geen nagel inslaan waar je waterleiding loopt, en perfect weten welke steunbalken cruciaal zijn.

Zoals het woord zelf zegt, zal dit dossier moeten worden aangevuld na elke interventie aan je huis. Met andere woorden: wordt er gewerkt aan je huis, dan zal het PID moeten worden aangevuld.

Wist je dat een postinterventiedossier noodzakelijk is wanneer je de woning ooit wenst te verkopen?

Wie maakt het postinterventiedossier op?

Het dossier wordt bijna altijd opgemaakt door een veiligheidscoördinator. Het is verplicht voor iedereen die na 2001 een huis bouwt of verbouwt. Bij werven met slechts één aannemer is een vereenvoudigd PID voldoende, en mag het worden opgemaakt door de bouwheer zelf.

Als veiligheidscoördinator maken wij het PID op voor u. Maar ook als we niet zijn aangesteld nemen we dit graag van u over. Contacteer ons gerust zodat we u meer info kunnen geven.

Wanneer wordt het postinterventiedossier opgevraagd?

U bent verplicht het PID voor te leggen aan de aannemer als er werken worden uitgevoerd. Het dossier blijft bij het huis, en moet overhandigd worden bij verkoop.

De notaris zal het opvragen en de ontvangst laten optekenen in de akte. Kan je dit niet voorleggen, dan zal je dit alsnog moeten (laten) opmaken.

 

Heb je vragen over het PID? Contacteer ons!

Vragen?

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be