fbpx

Verwarming perfect dimensioneren? MijnEPB biedt warmteverliesberekeningen aan.

MijnEPB is de juiste keuze voor een professionele warmteverliesberekening volgens norm 12831. Onze deskundige teamleden zullen ervoor zorgen dat uw E-peil daalt en u de best mogelijke resultaten behaalt. Laat ons u helpen om uw gebouw energie-efficiënter te maken en te voldoen aan de EPB-verslaggeving.

Waarvoor dient een warmteverliesberekening?

Een warmteverliesberekening volgens norm 12831 is een belangrijk instrument voor bouwers, architecten en energieadviseurs om de energieprestatie van gebouwen te bepalen. Deze berekening geeft aan hoeveel warmteverlies een gebouw heeft en welke maatregelen nodig zijn om het te verminderen.

Warmteverliesberekening - MijnEPB

Warmteverliesberekening is verplicht binnen EPB

In Vlaanderen is het sinds 2021 verplicht om een warmteverliesberekening volgens norm 12831 op te maken voor nieuwbouw en grote renovatieprojecten. Dit is een belangrijke stap in de richting van energiezuinig bouwen en het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

 

Hoe een warmteverliesberekening bijdraagt aan een lager E-peil in de EPB-verslaggeving

Een warmteverliesberekening volgens norm 12831 is een essentieel onderdeel van de EPB-verslaggeving en kan ervoor zorgen dat het E-peil van een gebouw daalt. Deze berekening is een technische analyse van de warmte- en energiebalans van een gebouw, waarbij de warmteverliezen en -winsten van het gebouw worden geëvalueerd. De resultaten van de berekening kunnen worden gebruikt om te bepalen hoeveel energie een gebouw nodig heeft om te verwarmen en te koelen en om eventuele verbetermaatregelen te bepalen. Door een warmteverliesberekening uit te voeren, kunnen eigenaren en bouwheren ervoor zorgen dat hun gebouw voldoet aan de vereisten van de EPB-verslaggeving en een lager E-peil behaalt.

Vragen?

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be