fbpx

Saoedi-Arabië bouwt grootste zonnepark ter wereld

Jan 2020

Saoedie-Arabië bouwt momenteel aan het grootste zonnepark ter wereld. Het project kost 200 miljard dollar en zou in 2030 ongeveer 200 gigawatt aan stroom moeten opwekken. Op die manier worden ze veel minder afhankelijkheid van aardolie. In totaal investeert het land maar liefst 2000 miljard dollar in productie van duurzame energie en het uitbreiden van de kennissector.

Van grootste olieproducent naar grootste zonnepark

Momenteel is Saoedie-Arabië nog steeds de grootste exporteur van aardolie ter wereld. De economie van het land hangt bijgevolg sterk af van deze fossiele brandstof. Om te kunnen afstappen van aardolie investeert het land grootschalig in hernieuwbare energie. Dit jaar bouwen ze een zonnepark die maar liefst 200 gigawatt zal produceren. Ter vergelijking: Nederland produceert momenteel 2,7 gigawatt aan stroom met zonne-energie. De geproduceerde zonne-energie is bedoeld voor eigen verbruik en deels voor export. Vervolgens produceren ze ook batterijen voor de opslag van energie. Uiteindelijk is het de bedoeling om in de toekomst ook zelf zonnepanelen te kunnen produceren.

Veel zon, veel plaats en goede ingenieurs

Door het gunstige klimaat en de hoeveelheid plaats is Saoedi-Arabië een zeer geschikt land voor de aanleg van grote zonneparken. Dankzij deze gigantische investering in groene energie zal hun economie grondig hervormd worden en daalt de afhankelijkheid van aardolie fors. Naast de aanleg van zonneparken wil het land ook investeren in de kennissector. Zo willen ze bijvoorbeeld zelf ook zonnepanelen en andere energetische installaties kunnen produceren .

Meer informatie over duurzame energieprojecten vind je ook terug op onze website. Ben je zelf bezig met een energetische renovatie of nieuwbouwproject? MijnEPB helpt u hierbij graag verder. Je kan bij ons terecht voor een professionele EPB, VC -en ventilatieverslaggeving voor een zeer aantrekkelijke prijs. Contacteer ons gerust voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: https://www.technischweekblad.nl/nieuws/grootste-zonneproject-ter-wereld-in-saoedi-arabie/item11594

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be