fbpx

Totaalrenovatie van woningen wordt steeds noodzakelijker

Jun 2019

Omwille van financiële redenen gaan velen stapsgewijs te werk om hun energetische renovaties uit te voeren. Hierbij is het echter zeer belangrijk om een lange termijn visie in gedachten te houden. Lukraak enkele stappen ondernemen, zonder het opstellen van een totaalplan, kan ervoor zorgen dat latere ondernemingen niet meer mogelijk zijn. Het is ook belangrijk om direct voldoende onder bepaalde minimumgrenzen te gaan, zodat je woning voor lange tijd voldoende energiezuinig is. Een totaalrenovatie is hier dus nog steeds de beste oplossing.

Energetisch renoveren, stap voor stap

De energetische doelstellingen van 2020 hebben ondertussen al heel wat positieve zaken teweeggebracht m.b.t. energetische renovaties. Toch kiezen mensen er vaak voor om dit stap voor stap te doen. Het is namelijk een dure investering om in 1 keer je ramen, gevel, vloer, dak, enz. aan te pakken. Hierbij is het van groot belang om een goed totaalplan voor ogen te houden. Denk steeds goed na over waar je precies naartoe wil met je renovatie op lange termijn. Zo vermijdt je problemen bij toekomstige werken. Een lange termijnvisie moet er ook voor zorgen dat men direct voldoende ver gaat met energetische ingrepen. Het heeft geen zin om net het minimum te halen, om dan binnen 10 jaar alles opnieuw te moeten doen om de wettelijke verplichtingen te halen.

 

Totaalrenovaties moeten aangemoedigd worden

Omwille van bovenstaande risico’s zou de overheid meer moeten stimuleren om totaalrenovaties uit te voeren. Deze zouden dus financieel aantrekkelijker moeten worden zodat bouwheren een grondige aanpak zullen verkiezen boven afzonderlijke kleine ingrepen. Hierbij is het ook belangrijk dat iedereen een goed zicht heeft op welke bouwpremies er kunnen aangevraagd worden.

Heb je vragen over je eigen energetische renovatie of ben je op zoek naar een EPB-verslaggever? Neem gerust een kijkje op onze website of contacteer ons voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

 

Afbeelding: http://www.pwblf.org/tag/renovation/

 

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be