fbpx

Maatregelen op het werk tegen de verspreiding van het coronavirus

Apr 2020

Volgens de experten zullen we nog een hele tijd met het coronavirus moeten leven. We zullen dan ook nog een hele tijd maatregelen moeten blijven nemen om de verdere verspreiding of nieuwe opflakkeringen van het virus zoveel mogelijk te vermijden. Dat geldt des te meer van zodra we de strenge ‘lockdown’ maatregelen afbouwen en het onderscheid tussen essentiële en niet essentiële sectoren verdwijnt. Werkgevers, werknemers, sociale partners, preventiediensten en andere actoren hebben hierbij een belangrijke rol te spelen.

Hoe doen we dit? 

  • Een goede reiniging van de arbeidsplaats en van de werkposten. Met extra aandacht voor de ruimte voorzien voor lunchpauze.
  • Extra reiniging van smartphones, toetsenborden en computermuizen.
  • Voldoende en regelmatige verluchting van de werkruimten en sociale voorzieningen, hetzij door natuurlijke verluchting, hetzij door mechanische ventilatie.
  • De beste manier om de verspreiding van COVID-19 te beperken, is om de regels van ‘social distancing’ maximaal toe te passen. Wij zorgen alvast voor de 1,5 m afstand tussen collega’s.

Gids om de verspreiding van covid-19 op het werk tegen te gaan.

Er is op dit moment zeer veel vraag naar concrete en haalbare preventiemaatregelen die, hetzij algemeen, hetzij sectorspecifiek, worden aangereikt ter ondersteuning van werkgevers en ter bescherming van werknemers op het werk, tijdens de verplaatsingen naar en van de werkplaats, of tijdens andere werkgerelateerde activiteiten.

 

De Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk stelde hiervoor een gids samen “Veilig aan het werk. Generieke gids om de verspreiding van covid-19 op het werk tegen te gaan.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be