fbpx

Ventilatie via dampkap

Mar 2015

Ventilatie via dampkap

Ventileren gebeurt 24/7. Bij een nieuwbouw woning of bij een uitbreiding van de woning is het verplicht om in de keuken een bepaald debiet te gaan afzuigen. Bij een open keuken is dit 75 m³/u, bij een gewone keuken hangt het af te zuigen volume af van het oppervlak van de keuken. Het is op vlak van ventilatie niet voldoende om enkel wanneer je kookt de dampkap aan te zetten. Er moet continu worden geventileerd.

 

Debietprobleem

Een gewone dampkap zuigt 500 à 1500 m³ per uur af terwijl 75 m³/u voldoende is. Om de dampkap aan te sluiten op het ventilatiesysteem moet er een oplossing worden gevonden voor deze grote debieten. Novy (dampkappen) en Renson (ventilatie) hebben hiervoor een dampkap ontwikkeld waarbij de kooklucht door middel van een luchtgordijn worden ingesloten boven het fornuis. Een laag debiet is dan voldoende om deze kooklucht af te voeren.

 

Vraaggestuurd C-systeem

Deze dampkap wordt dus enkel aangesloten op de centrale unit van het vraaggestuurd C-systeem en niet naar buiten zoals de klassieke dampkappen. Het betreft een samenwerking van Novy en Renson, het is dan ook logisch dat deze dampkap niet combineerbaar is met een unit die niet van het merk Renson is. Deze kan voorlopig enkel worden geplaatst in combinatie met de Healthbox II (C+ Evo II systeem).

 

Basisventilatie keuken

Wanneer er niet wordt gekookt, dan fungeert de dampkap als een gewoon extractiepunt voor de keukenventilatie. De regelkleppen op de centrale unit bepalen dan door middel van sensoren het debiet.

 

Verder lezen? Wat doet de ventilatieverslaggever?

 

bron: Renson

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be