fbpx

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd populair?

May 2017

Waarom zijn zonnepanelen nog altijd populair?

Ze zijn meer dan ooit een slimme investering. De prijs is zelfs de laatste jaren zo sterk gedaald dat er geen subsidies meer nodig zijn om een rendabele installatie te laten plaatsen. Er zijn echter nog heel wat andere redenen waarom u zou moeten kiezen voor zonnepanelen. Het hoe en waarom leest u hier.
Zonnepanelen zijn populair - MijnEPB

 

Voordelen van zonnepanelen

– Een gegarandeerde energiebesparing (minimum 25 jaar)
– Terugverdientijd ca. 9 jaar. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie
– Het verlaagt het E-peil van de woning
– Het verhoogt de waarde van de woning
– Het is een duurzame oplossing voor uw energieverbruik

 

Verzeker u van kwaliteit

De kwaliteit van uw zonnepanelen is zeer belangrijk. Het is namelijk een investering voor minimum 25 jaar. Verzeker u daarom van topkwaliteit, service en uitstekende garantievoorwaarden. U kan dit doen door een leverancier uit te kiezen die het strenge QUEST-label heeft behaald.

 

Zes stappen voor een goede installatie

  •  Plaatsbezoek: de installaties zijn maatwerk. Elk dak is anders en elk gezin heeft bepaalde wensen en verwachtingen. Een goed bedrijf stuurt daarom een energie-expert om de mogelijkheden te bespreken en om opmetingen te doen.
  • Rendementsstudie: Op basis van de opmetingen wordt veelal een schaduwanalyse en 3D simulatie van uw dak gemaakt. Zo kan een gedetailleerde rendementsstudie opgemaakt worden. Hierdoor kan de opbrengst van uw installatie berekend worden.
  • Offertebespreking: Het is logisch dat het hele proces nogal technisch kan klinken. Daarom gebeurt er dikwijls een tweede afspraak met de energie-expert. Samen wordt de offerte overlopen zodat alles voor u duidelijk is.
  • Installatie: Het is zover! Er wordt een afspraak gemaakt voor de montage van de zonnepaneleninstallatie. Een gemiddelde installatie duurt ongeveer één tot anderhalve dag. Belangrijk is uw aanwezigheid van bij het begin van de werken. Zo kan de vakman u de installatie kort uitleggen.
  • Keuring: Uiteraard moet uw installatie gekeurd worden. Een onafhankelijk keurder neemt contact op voor een plaats bezoek. Deze keuring duurt doorgaans tien tot dertig minuten. De keurder zal ook even bij u binnen moeten zijn.
  • Aanmelden: de installateur zorgt meestal voor de juiste documenten zodat u uw installatie kan aanmelden bij uw netbeheer.

Indien u meer informatie wenst omtrent de invloed van zonnepanelen op de energiezuinigheid van uw woning, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Foto: zonnepanelen.net

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be