fbpx

Zonnestroomboiler uitgelegd

Dec 2015

Zonnestroomboiler

Een zonnestroomboiler komt net zoals een zonneboiler in aanmerking als hernieuwbare energie op vlak van de EPB regelgeveing.

Uit zonnepanelen komt een gelijkstroom, dit wordt door een omvormer omgezet in wisselstroom, direct geschikt voor gebruik in uw huis.

Werking van een zonneboiler uitgelegd door www.mijnepb.be

 

 

Werking zonnestroomboiler

Bij zo’n type boiler wordt er een warmte-element met een hoog rendement geplaatst direct na de zonnepanelen, maar vóór de omvormer ingezet.

Dit warmte-element verwarmt een buffervat met water, wat uw CV ingaat. Het voordeel is dat u minder gaat terugleveren aan het net. Een gedeelte van de opgewekte stroom dat wordt verbruikt door de boiler zal namelijk niet naar de omvormer gaan.

 

Rendement zonnestroomboiler

Doordat de weerstand waarmee het water wordt opgewarmd werkt op gelijkstroom die direct afkomstig van de zonnepanelen zijn er maar heel weinig verliezen. Zo is er geen verlies in het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom en zijn er geen netverliezen. Dit zorgt ervoor dat het rendement van de stroom die de boiler bereikt een rendement heeft van 99% ten opzichte van de netspanning met een rendement van ongeveer 40%.

 

Verbruik zonnestroomboiler

In praktijk gebruikt het volledige systeem ongeveer 1200 kWh (€270), en bespaart 400 m3 gas (€260).

Voor meer vragen over dit type boiler mag u steeds contact opnemen met ons!

Bron: Sunshine company

Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be